ECU vervangen/verplaatsen

Alles over de elektronica van de Stilo.
Gebruikersavatar
J.Amersfoort
Senior
Senior
Berichten: 290
Lid geworden op: do mei 17, 2018 2:42 pm
Kenteken: jn-188-h
Carrosserie: 5 Drs Hatchback
Model: Active
Motor: 1.6 16V (192B30)
Woonplaats: Amersfoort
Vindt dit leuk: 30 keer
`Vind ik leuk` ontvangen: 42 keer

Re: ECU vervangen/verplaatsen

Berichtdoor J.Amersfoort » ma feb 18, 2019 7:12 pm

npjoost schreef:Ik rijd nu een week in mijn nieuwe Stilo 1.6. Kreeg gisteren de eerste "Engine fault" melding op de snelweg, ging na een paar seconde weer weg. Daarna 2 keer met starten "ABS Failure". Heb hem laten uitlezen bij de garage vanmiddag en daar kwam niks geks uit, sindsdien geen storingen. Afgelopen vrijdag is wel de distributieriem vervangen. De ECU zit nog op de originele plek. Auto start en rijd verder gewoon goed.

Wat raden jullie aan? Preventief laten vervangen of even aankijken? Sowieso verplaatsen is denk ik wel een goeie.


Als je ECU defect aan het raken is kan je in principe nog een lange tijd rijden. geleidelijk zal de ECU slechter worden en meer storingen vertonen.
Verplaatsen is hoe dan ook aan te raden om de blootstelling aan hitte te beperken. Dit verlengt de levensduur.
Electricien uit amersfoort, altijd bereid ergens mee te helpen

Gebruikersavatar
npjoost
Beginner
Beginner
Berichten: 10
Lid geworden op: wo feb 13, 2019 9:02 pm
Kenteken: 12PHVS
Carrosserie: 3 Drs Hatchback
Model: Active
Motor: 1.6 16V (182B6.000)
Woonplaats: Breda
Vindt dit leuk: 1 keer

Re: ECU vervangen/verplaatsen

Berichtdoor npjoost » ma feb 18, 2019 8:10 pm

Zijn er toevallig mensen in de buurt van Breda/Waalwijk die me eventueel zouden kunnen helpen met het verplaatsen van de ECU?

Gebruikersavatar
Schumi
Beheerder
Beheerder
Quickpoint
Quickpoint
Berichten: 5032
Lid geworden op: di apr 23, 2013 12:33 pm
Kenteken: 68-JT-JV
Carrosserie: 3 Drs Hatchback
Model: Abarth Selespeed
Motor: 2.4 20V (192A2000)
Woonplaats: Maranello Italie
Vindt dit leuk: 16 keer
`Vind ik leuk` ontvangen: 757 keer

Re: ECU vervangen/verplaatsen

Berichtdoor Schumi » vr feb 22, 2019 12:17 pm

Je kan beter contact op nemen met "YellowStilo" hij is de specialist van de FSC met ECU's.

Het verplaatsen is het probleem niet...dat kan ik of een ander FSC Quick - Ponit wel doen voor je.
============>>> STILO AMR24 STRADALE 200/PK Tuned by Madeno Racing <<<===========

Gebruikersavatar
npjoost
Beginner
Beginner
Berichten: 10
Lid geworden op: wo feb 13, 2019 9:02 pm
Kenteken: 12PHVS
Carrosserie: 3 Drs Hatchback
Model: Active
Motor: 1.6 16V (182B6.000)
Woonplaats: Breda
Vindt dit leuk: 1 keer

Re: ECU vervangen/verplaatsen

Berichtdoor npjoost » zo feb 24, 2019 9:44 am

Inmiddels rijd ik +/- een week zonder storingen. Afkloppen..

Is er een Quick Point in de buurt van Breda/Waalwijk?

Edit: zo niet, wat zou dan de dichtstbijzijnde Quick Point zijn?

Gebruikersavatar
JohnnyReinders
Beginner
Beginner
Berichten: 5
Lid geworden op: vr aug 09, 2019 9:24 pm
Kenteken: 22lpkd
Carrosserie: 3 Drs Hatchback
Model: Active
Motor: 1.6 16V (192B30)
Woonplaats: Tolbert
Vindt dit leuk: 1 keer

Ecu storing

Berichtdoor JohnnyReinders » za aug 10, 2019 3:03 pm

Hallo allemaal,

Ik bezit nu ongeveer 3 weken een Fiat stilo 1.6. maar sinds deze week beginnen de problemen. Het begon met bulb failure rear fog. Maar gister na een eind rijden op de snelweg gaf die nog veel meer aan onder andere loose connection en ABS failure. Die abs failure gaf die al langer aan als ik de auto uitzet maar niet altijd.

De ecu zit nog boven op de motor. Zelf denk ik dat hij te warm word omdat het alleen zo is na de snelweg. Maar dan ook als ik de sleutel uit het contact haal. Ik ga vandaag of morgen de pinnetjes bekijken.

Ik heb iets gelezen over een zwaardere ecu, wat word hiermee bedoeld? Kan ik ook een nieuwe getundechip bij een tuningbedrijf laten plaatsen, lost dit de problemen op? Dan heb ik 2 vliegen in 1 klap, meer vermogen en geen storingen.

Alvast bedankt

Groet. Johnny

Gebruikersavatar
Moreno83
Junior
Junior
Berichten: 147
Lid geworden op: wo aug 15, 2018 9:51 pm
Kenteken: 50-PT-RJ
Carrosserie: 5 Drs MultiWagon
Model: Active
Motor: 1.6 16V (192B30)
Woonplaats: Enschede
Vindt dit leuk: 7 keer
`Vind ik leuk` ontvangen: 15 keer

Re: ECU vervangen/verplaatsen

Berichtdoor Moreno83 » zo aug 11, 2019 8:20 pm

Tunen gaat niet via een chip. Ze veranderen waarden in de software en plaatsen en/of veranderen dus niet de chip op je ECU.

Je hebt denk ik ECU problemen maar ook de D4 connector onder de zekeringenbak/accubak kan problemen geven. Tevens kan de zekeringenkast vol vocht/corrosie zitten.

Gebruikersavatar
JohnnyReinders
Beginner
Beginner
Berichten: 5
Lid geworden op: vr aug 09, 2019 9:24 pm
Kenteken: 22lpkd
Carrosserie: 3 Drs Hatchback
Model: Active
Motor: 1.6 16V (192B30)
Woonplaats: Tolbert
Vindt dit leuk: 1 keer

Re: ECU vervangen/verplaatsen

Berichtdoor JohnnyReinders » di aug 13, 2019 2:15 pm

Bedankt voor je reactie, ik zal dit deze week even controleren, stel dat het de D4 connector is. Hoe kan ik dit dan oplossen?

Iemand ook een idee waarom ik wel constant de (buld failure rear fog) melding krijg. Voor zover ik weet heb ik namelijk geen mistlampen.

Gebruikersavatar
Kees66
Beginner
Beginner
Berichten: 7
Lid geworden op: za nov 24, 2018 12:31 pm
Kenteken: 40-ng-db
Carrosserie: 3 Drs Hatchback
Model: Sporting
Motor: 1.6 16V (182B6.000)
Woonplaats: Hoorn

Re: ECU vervangen/verplaatsen

Berichtdoor Kees66 » di aug 13, 2019 7:24 pm

Heb je wel onderste horizontale lamp in de achterlamp links en rechts

Gebruikersavatar
Moreno83
Junior
Junior
Berichten: 147
Lid geworden op: wo aug 15, 2018 9:51 pm
Kenteken: 50-PT-RJ
Carrosserie: 5 Drs MultiWagon
Model: Active
Motor: 1.6 16V (192B30)
Woonplaats: Enschede
Vindt dit leuk: 7 keer
`Vind ik leuk` ontvangen: 15 keer

Re: ECU vervangen/verplaatsen

Berichtdoor Moreno83 » di aug 13, 2019 8:08 pm

JohnnyReinders schreef:Bedankt voor je reactie, ik zal dit deze week even controleren, stel dat het de D4 connector is. Hoe kan ik dit dan oplossen?


Reinigen met goede contact spray , geen WD40.
Kontakt60 is een goede maar een normale contact spray zal ook goed zijn.

Het probleem wat je hebt is een algemeen probleem bij de Stilo en kan dus echt van alles zijn. Dit is ook de reden waarom veel mensen hem weer weg doen. Het is een auto voor als je zelf handig bent en er tijd/liefde in wil steken.
Ik heb zelf ook een 1.6 met de originele ECU op de originele plek met 245.000km dus het kan wel!

Zekeringenbak bij de accu heb ik zelf ook schoon gemaakt. Mooi klusje voor op een zondag :lol:

Gebruikersavatar
Mike12345
Junior
Junior
Berichten: 106
Lid geworden op: za feb 03, 2018 10:03 pm
Kenteken: 31jnxx
Carrosserie: 5 Drs Hatchback
Model: Active
Motor: 1.6 16V (192B30)
Woonplaats: Groningen
Vindt dit leuk: 6 keer
`Vind ik leuk` ontvangen: 11 keer

Re: ECU vervangen/verplaatsen

Berichtdoor Mike12345 » zo sep 01, 2019 8:21 pm

Is er (nog) iemand die een ECU 1.6 virgin kan maken?
Ik vraag gewoon! :D


Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 2 gasten