loose connection

Alles over de elektronica van de Stilo.
Gebruikersavatar
Gipc_angelo
Beginner
Beginner
Berichten: 40
Lid geworden op: ma okt 13, 2014 11:57 am
Kenteken: 72kzx8
Carrosserie: 3 Drs Hatchback
Model: Active
Motor: 1.9 JTD 8V 115 (192A1000)
Woonplaats: geleen
`Vind ik leuk` ontvangen: 2 keer

Loose connection

Berichtdoor Gipc_angelo » ma nov 24, 2014 9:38 am

Goedemorgen leden,

2 dagen geleden voor de eerste keer dat mijn accu was leeggetrokken,
Nadat ik de auto had overgestart, geeft die een storing aan namelijk loose connection+stuurbekrachting werkt niet meer. Weet iemand toevallig hoe dit kan komen en hoe dit te verhelpen.
Verder nooit een storing gehad!

Mvg angelo

Gebruikersavatar
EntonoX
Beheerder
Beheerder
Berichten: 734
Lid geworden op: di apr 23, 2013 1:55 pm
Kenteken: 00-00-00
Carrosserie: 5 Drs Hatchback
Model: Active
Motor: 1.2 16V (188A5.000)
Woonplaats: Wijk bij Duurstede
Vindt dit leuk: 48 keer
`Vind ik leuk` ontvangen: 107 keer

Re: Loose connection

Berichtdoor EntonoX » ma nov 24, 2014 9:46 am

Heb je alle zekeringen gecontroleerd?

ik neem aan dat je de auto hebt aangestart met kabels. Heb je de kabels er daarna even op laten zitten of je verlichting aangezet? Dit is heel belangrijk, als je namelijk je kabels er te snel afhaalt heeft je dynamo geen referentiespanning (immers lege of kapotte accu) en gaat naar een torenhoog voltage. Wat uiteindelijk betekend opgeblazen zekeringen en zelfs ecu schade :(.

Maar begin eerst bij het controleren van de zekeringen, en even de fouten uit de ecu laten wissen. Daarna kijken of deze fouten terugkomen ;)

Gebruikersavatar
Gipc_angelo
Beginner
Beginner
Berichten: 40
Lid geworden op: ma okt 13, 2014 11:57 am
Kenteken: 72kzx8
Carrosserie: 3 Drs Hatchback
Model: Active
Motor: 1.9 JTD 8V 115 (192A1000)
Woonplaats: geleen
`Vind ik leuk` ontvangen: 2 keer

Re: Loose connection

Berichtdoor Gipc_angelo » ma nov 24, 2014 10:02 am

Hallo entonox,

Klopt heb inderdaad overgestart met startkabels, en deze er een tijdje op laten zitten. Voor de rest heb ik alles uitgelaten dus geen lichten aan. De zekeringen heb ik nog niet gechecked, ga ik straks even doen. Is er een specifieke zekering die nagekeken moet worden?

Gebruikersavatar
EntonoX
Beheerder
Beheerder
Berichten: 734
Lid geworden op: di apr 23, 2013 1:55 pm
Kenteken: 00-00-00
Carrosserie: 5 Drs Hatchback
Model: Active
Motor: 1.2 16V (188A5.000)
Woonplaats: Wijk bij Duurstede
Vindt dit leuk: 48 keer
`Vind ik leuk` ontvangen: 107 keer

Re: Loose connection

Berichtdoor EntonoX » ma nov 24, 2014 10:30 am

Gipc_angelo schreef:Hallo entonox,

Klopt heb inderdaad overgestart met startkabels, en deze er een tijdje op laten zitten. Voor de rest heb ik alles uitgelaten dus geen lichten aan. De zekeringen heb ik nog niet gechecked, ga ik straks even doen. Is er een specifieke zekering die nagekeken moet worden?


Ik zou beide zekering kasten even nalopen (bij je accu en link onder naast je stuur) in je instructieboekje vind je een overzicht van de zekeringen, instructieboekje is ook hier van de site te downloaden en via de app. :thumbup:

Gebruikersavatar
Gipc_angelo
Beginner
Beginner
Berichten: 40
Lid geworden op: ma okt 13, 2014 11:57 am
Kenteken: 72kzx8
Carrosserie: 3 Drs Hatchback
Model: Active
Motor: 1.9 JTD 8V 115 (192A1000)
Woonplaats: geleen
`Vind ik leuk` ontvangen: 2 keer

Re: Loose connection

Berichtdoor Gipc_angelo » ma nov 24, 2014 11:07 am

Ga ik zeker even nalopen, ik houd u op de hoogte!

Verwijderde gebruiker 278

Re: Loose connection

Berichtdoor Verwijderde gebruiker 278 » do dec 04, 2014 3:11 pm

Ik had zojuist hetzelfde probleem. Auto heeft ongeveer een week stilgestaan. Net alle meldingen : airbag failure, asr failure en loose connection. Ik wil er eigenlijk direkt een andere sterkere accu inzetten. Tips? (merk-type-prijs?)

Gebruikersavatar
kaasjager
Forum moderator
Forum moderator
Quickpoint
Quickpoint
Berichten: 1205
Lid geworden op: vr mei 10, 2013 8:19 pm
Kenteken: 13-JL-ZZ
Carrosserie: 3 Drs Hatchback
Model: Abarth Selespeed
Motor: 2.4 20V (192A2000)
Woonplaats: Amersfoort
Vindt dit leuk: 73 keer
`Vind ik leuk` ontvangen: 134 keer

Re: Loose connection

Berichtdoor kaasjager » do dec 04, 2014 4:39 pm

74 ampere :thumbup:

Verwijderde gebruiker 278

Re: Loose connection

Berichtdoor Verwijderde gebruiker 278 » zo jan 04, 2015 7:09 pm

pproord schreef:Ik had zojuist hetzelfde probleem. Auto heeft ongeveer een week stilgestaan. Net alle meldingen : airbag failure, asr failure en loose connection. Ik wil er eigenlijk direkt een andere sterkere accu inzetten. Tips? (merk-type-prijs?)


Ik heb nu 4 weken een 62 ampère accu erin zitten. Na contact met firma tuynder was het advies een 60 ampère omdat dat in de Eper zou staan. Een 74amp zoals jullie aanraden heeft een ander formaat en (lager en breder) en zou waarschijnlijk niet eens in mijn accubak passen. Ik heb er gelijk 1 gekocht met een hoger cca. Tot nu toe alle meldingen verholpen. Fingers crossed.

Gebruikersavatar
Schumi
Beheerder
Beheerder
Quickpoint
Quickpoint
Berichten: 5032
Lid geworden op: di apr 23, 2013 12:33 pm
Kenteken: 68-JT-JV
Carrosserie: 3 Drs Hatchback
Model: Abarth Selespeed
Motor: 2.4 20V (192A2000)
Woonplaats: Maranello Italie
Vindt dit leuk: 16 keer
`Vind ik leuk` ontvangen: 757 keer

Re: Loose connection

Berichtdoor Schumi » zo jan 04, 2015 7:21 pm

pproord schreef:
pproord schreef:Ik had zojuist hetzelfde probleem. Auto heeft ongeveer een week stilgestaan. Net alle meldingen : airbag failure, asr failure en loose connection. Ik wil er eigenlijk direkt een andere sterkere accu inzetten. Tips? (merk-type-prijs?)


Ik heb nu 4 weken een 62 ampère accu erin zitten. Na contact met firma tuynder was het advies een 60 ampère omdat dat in de Eper zou staan. Een 74amp zoals jullie aanraden heeft een ander formaat en (lager en breder) en zou waarschijnlijk niet eens in mijn accubak passen. Ik heb er gelijk 1 gekocht met een hoger cca. Tot nu toe alle meldingen verholpen. Fingers crossed.



Denk je nu echt als wij een 12V74Amp accu adviseren dat deze niet in jou Stilo zou passen... :o ja deze heeft idd een andere maat...maar dan nog, gaat deze geweldig passen hoor... ;)
============>>> STILO AMR24 STRADALE 200/PK Tuned by Madeno Racing <<<===========

Gebruikersavatar
djacco
Goeroe
Goeroe
Berichten: 1174
Lid geworden op: di feb 18, 2014 1:25 pm
Kenteken: 93-LS-KP
Carrosserie: 5 Drs MultiWagon
Model: Active Plus
Motor: 1.6 16V (192B30)
Woonplaats: Almere
Vindt dit leuk: 178 keer
`Vind ik leuk` ontvangen: 162 keer

Re: Loose connection

Berichtdoor djacco » zo jan 04, 2015 11:05 pm

62 amp zou genoeg moeten zijn, hoe oud is je accu? Ik had het zelfde probleem en bleek gewoon een aardlek te zijn (zoek even op het forum). Dus voor je een nieuwe accu koopt zou ik even checken of dit bij jou ook het geval is. (Anders kan je je auto wel langer stil laten staan maar los je het probleem niet op)


Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 2 gasten