loose connection

Alles over de elektronica van de Stilo.
MelindaB

Re: loose connection

Berichtdoor MelindaB » do dec 01, 2016 12:22 am

Yup. Je auto doet precies hetzelfde als mijne deed. Uitvallen terwijl je op de snelweg rijdt, of even stotteren en doorgaan. Ook mijn stilo gaf de dashboard codes, en nog wat andere onwaarschijnlijke 1600/1700 codes.

Ik heb mijn ecu bij schepers in utrecht laten vervangen voor een nieuwe ecu van 2015.
Kost wel even €550, maar dan hoef je geen zorgen meer te maken over uitvallen. En de man zet m in voor je. Top adres!
Sinds vervangen nergens meer last van gehad.

Gebruikersavatar
Mofo
Beginner
Beginner
Berichten: 24
Lid geworden op: za dec 26, 2015 6:24 pm
Kenteken: 76nfxg
Carrosserie: 5 Drs Hatchback
Model: Active
Motor: 1.6 16V (192B30)
Woonplaats: Utrecht
`Vind ik leuk` ontvangen: 1 keer

Re: loose connection

Berichtdoor Mofo » do dec 01, 2016 10:20 pm

Ok, gaan we dat maar is proberen denk ik. Nog ergens een goedkoper adres als ik m dr zelf in zet? :)

MelindaB

Re: loose connection

Berichtdoor MelindaB » do dec 01, 2016 10:30 pm

Als je je nieuwe ECU zelf kan inleren kan het bij Schepers voor 50euro goedkoper.
Ik zou het er niet op wagen om het zelf te doen, aangezien je bij hem ook gewoon garantie krijgt.

Gebruikersavatar
Schumi
Beheerder
Beheerder
Quickpoint
Quickpoint
Berichten: 5032
Lid geworden op: di apr 23, 2013 12:33 pm
Kenteken: 68-JT-JV
Carrosserie: 3 Drs Hatchback
Model: Abarth Selespeed
Motor: 2.4 20V (192A2000)
Woonplaats: Maranello Italie
Vindt dit leuk: 16 keer
`Vind ik leuk` ontvangen: 757 keer

Re: loose connection

Berichtdoor Schumi » do dec 01, 2016 10:32 pm

Dat kunnen wij gewoon doen hoor Melinda :thumbup:
============>>> STILO AMR24 STRADALE 200/PK Tuned by Madeno Racing <<<===========

MelindaB

Re: loose connection

Berichtdoor MelindaB » vr dec 02, 2016 2:00 am

Schumi schreef:Dat kunnen wij gewoon doen hoor Melinda :thumbup:

Ook goed. Dan nog is 50 euro extra voor garantie goed te doen.

Gebruikersavatar
Source
Beginner
Beginner
Berichten: 25
Lid geworden op: vr apr 15, 2016 7:41 pm
Kenteken: 14-NV-BZ
Carrosserie: 5 Drs MultiWagon
Model: Active Plus
Motor: 1.6 16V (192B30)
Woonplaats: Den Helder
Vindt dit leuk: 11 keer
`Vind ik leuk` ontvangen: 1 keer

Re: loose connection en dashboard flipt.

Berichtdoor Source » wo dec 20, 2017 1:30 pm

gamepc1986 schreef:der is maar 1 roze witte kabel op de abs
met daarnaast een roze zwarte


is heel simpel je maakt de roze witte kabel beetje kaal niet door knippen.
je soldeerd der nieuwe draad aan.
trek hem na de body computer .
als je dus body computer ziet incl zekerring kast is de kabel bos aan
de rechter onderkant en daar klik je even de stekker los en zoekt de roze witte draad uit
Nogmaals kaal maken en niet door knippen .
soldeerd hem der weer op.

wist alle fout codes en klaar was het bij mij.

hoe ik de storing heb gevonden was vrij simpel achteraf.
de abs en body computer konden niet met elkaar verbinden.
dus kreeg canbus fouten.
toen heb ik de can bus draden opgezocht en door gemeten.
en ja hoor 1 breuk van de abs na de bodycomputer.
dus door getrokken en de dashboard abs alles deed het weer.


Warvoor diameter bedrading heb je gebruikt?
Al doende leert men

Gebruikersavatar
Source
Beginner
Beginner
Berichten: 25
Lid geworden op: vr apr 15, 2016 7:41 pm
Kenteken: 14-NV-BZ
Carrosserie: 5 Drs MultiWagon
Model: Active Plus
Motor: 1.6 16V (192B30)
Woonplaats: Den Helder
Vindt dit leuk: 11 keer
`Vind ik leuk` ontvangen: 1 keer

Re: loose connection

Berichtdoor Source » wo jan 10, 2018 11:08 am

Hoi allemaal,

Ik heb naar mijn idee een slechte verbinding/kabelbreuk in mijn canbus draden tussen engine control node (NCM) en electric steering node (NGE). Hoe kom ik erachter welk draad ik moet doorlussen? Het is de wit/roze kabel begrijp ik? Loopt die van naast de zekeringkast naast het stuur naar de stekker onder de accu zekeringkast? En van daar naar de ECU?

Groet Niek


P.S. Ik denk precies hetzelfde probleem te hebben als gamer had. Misschien moet ik dus de roze/witte draad van ABS naar BCM Vervangen. Maar waar zit de ABS? :?
Al doende leert men

Gebruikersavatar
Source
Beginner
Beginner
Berichten: 25
Lid geworden op: vr apr 15, 2016 7:41 pm
Kenteken: 14-NV-BZ
Carrosserie: 5 Drs MultiWagon
Model: Active Plus
Motor: 1.6 16V (192B30)
Woonplaats: Den Helder
Vindt dit leuk: 11 keer
`Vind ik leuk` ontvangen: 1 keer

Re: loose connection

Berichtdoor Source » wo jan 10, 2018 12:12 pm

Heb ABS gevonden. Ook de wit/roze canbus draad. Moet deze dan naar de unit naast het stuur? Hoe krijg ik die daar?

Hieronder een afbeelding van de huidige foutcodes;
Naamloos.jpg


Kan het ook mogelijk een probleem zijn met de massa? Of is dit onwaarschijnlijk?
Je hebt niet voldoende permissies om de bijlagen van dit bericht te bekijken.
Al doende leert men

Gebruikersavatar
dogandursun
Beginner
Beginner
Berichten: 8
Lid geworden op: ma aug 29, 2016 1:19 am
Kenteken: 58-JK-LG
Carrosserie: 3 Drs Hatchback
Model: Abarth Selespeed
Motor: 2.4 20V (192A2000)
Woonplaats: Apeldoorn
Vindt dit leuk: 8 keer
`Vind ik leuk` ontvangen: 4 keer

Re: loose connection

Berichtdoor dogandursun » zo jan 14, 2018 3:36 pm

Ik heb hetzelfde probleem ook. Maar geen fout "loose connection"
De auto slaat af per dag 15-20 keer. snelweg of stad. 120km of 30km. koud of warm.
ik las Geesteren alles hier. Vandaag controleerde ik de accu.
13v accu en dynamo werkt goed.

Om zeker te zijn ben ik naar mij vrind gereden (zondag :( ).
Op de weg 4 keer hetzelfde storing :(
NA goed...
Hij is Accu expert en heft eigen bedrijf.
Hij zag "acu is niet goed. 280A en moed 680A zijn"

Ik heb er gelijk 1 gekocht met een 72A.
Van 11.00 uur tot nu (35km) ben ik auto rijen. Nog geen probleem. slaat niet af :)
Tot nu toe alle meldingen verholpen

Bedankt.

Gebruikersavatar
Alfaro
Beginner
Beginner
Berichten: 46
Lid geworden op: di jun 28, 2016 12:42 am
Kenteken: 13-LD-GS
Carrosserie: 3 Drs Hatchback
Model: Abarth Selespeed
Motor: 2.4 20V (192A2000)
Woonplaats: Nissewaard
Vindt dit leuk: 2 keer
`Vind ik leuk` ontvangen: 5 keer

Re: loose connection

Berichtdoor Alfaro » zo jan 28, 2018 3:21 pm

Allen,

Wie kan mij verder helpen; Sinds een tijdje start onze Stilo niet meer.

Bij het aanzetten van het contact krijg ik direct foutmeldingen; ABS, ASR, Loose Connection en een immobilizer error in het display.

Met aansluiten op de PC kom ik niet in de ABS, Motor ECU etc.

Met MultiEcuScan een scan op de CANbus uitgevoerd (met een OBDLink SX kabel), daar kreeg ik uit dat de volgende onderdelen beschikbaar waren;

- Body Computer Marelli (192)
- Instrument Panel Visteon
- Connect (NAV) Marelli
- Marelli climate control
- Driver´s Door BITRON
- Passenger´s Door BITRON
- Parking control Valeo

Het lijkt er dus heel erg op dat er voor in de auto helemaal niets gevonden kan worden !?
Ook andere OBD programma´s (OBD WIZ & Italia Check) kunnen geen verbinding maken met de motor ECU (ik heb enkel een "free version" van MES)

Wat is er al nieuw en gecontroleerd;

Nieuwe 74A accu, Varta E11 (ook nog een andere Varta E38 74A accu gebruikt uit een andere auto)
Remlichtschakelaar vervangen
Zekeringenkasten los gehad en doorgemeten
Stekkers voorin bij de accu schoon gemaakt en gecontroleerd
ECU pennen gecontroleerd maar niets vreemds te zien

De motor heeft tussendoor eenmaal gelopen, maar viel binnen korte tijd (minder dan 5 minuten) weer uit.

Bodycomputer en/of ECU defect ?
Ons wagenpark;

Fiat Stilo Abarth 3D, Skywindow
Fiat Idea 1.4 16V Emotion
Volvo V40 Geartronic
Alfa Romeo Spider Serie 4


Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 5 gasten