loose connection

Alles over de elektronica van de Stilo.
Gebruikersavatar
Alfaro
Beginner
Beginner
Berichten: 45
Lid geworden op: di jun 28, 2016 12:42 am
Kenteken: 13-LD-GS
Carrosserie: 3 Drs Hatchback
Model: Abarth Selespeed
Motor: 2.4 20V (192A2000)
Woonplaats: Nissewaard
Vindt dit leuk: 2 keer
`Vind ik leuk` ontvangen: 5 keer

Re: loose connection

Berichtdoor Alfaro » ma apr 09, 2018 11:10 am

Nutter schreef:
Alfaro schreef:Zou best willen, maar ik kan door deze storingen niet met de stilo rijden. Startblokkering voorkomt starten en rijden !?

Dichtstbijzijnde zijn @n@nd@barth of Vince die net als ik enkel kunnen uitlezen en inleren !?


Je hebt hulp nodig van een monteur, die kan meer dan uitlezen en inleren. Of Quick point Amersfoort of een garage. Je moet er met de auto naartoe op een andere manier. Dit zal wat geld kosten, zo'n 100/150 euro met de sleep service .....
Je kan ook het forum doorlezen en wat oudere posts lezen over dezelfde problemen.
Al ik jou was, had ik geregeld dat de auto naar een Quick point was gesleept en een diagnose laten uitvoeren. Dan weet je in ieder geval wat er aan de hand is en hoe ver je moet gaan om de auto te laten repareren.


Het is inmiddels opgelost, maar niet door het uitlezen.
Uitlezen van de foutcode lukte zoals gezegd niet. Ook niet met andere apparatuur :!:
Ons wagenpark;

Fiat Stilo Abarth 3D, Skywindow
Fiat Idea 1.4 16V Emotion
Volvo V40 Geartronic
Alfa Romeo Spider Serie 4

Gebruikersavatar
djacco
Goeroe
Goeroe
Berichten: 1174
Lid geworden op: di feb 18, 2014 1:25 pm
Kenteken: 93-LS-KP
Carrosserie: 5 Drs MultiWagon
Model: Active Plus
Motor: 1.6 16V (192B30)
Woonplaats: Almere
Vindt dit leuk: 178 keer
`Vind ik leuk` ontvangen: 162 keer

Re: loose connection

Berichtdoor djacco » ma apr 09, 2018 8:05 pm

Wat heb je gedaan om het op te lossen?

Gebruikersavatar
derkrolof1964
Junior
Junior
Berichten: 101
Lid geworden op: wo jun 11, 2014 6:38 pm
Kenteken: 54LLPT
Carrosserie: 3 Drs Hatchback
Model: Abarth Selespeed
Motor: 2.4 20V (192A2000)
Woonplaats: oosterhesselen
`Vind ik leuk` ontvangen: 1 keer

Re: loose connection

Berichtdoor derkrolof1964 » ma aug 27, 2018 6:47 pm

Dit heb ik ook had even alles gereset en schijnt even als je rijd dan geeft hij een loose connection de ANWB heeft gestart de auto liep direct kabel er met een rotgang af .........nu krijg ik steeds dat de lampen aan springen op km display can lijn fout geeft hij ook steeds of kan wezen dat iets bij de zekeringen iets niet goed zit ..........accu kabel los wil ik eingelijk niet doen heb ik bij de gele stilo vaak gedaan maar of dit zin heeft of ziit bij de accu omdat de cd speler soms loopt en soms niet doet in combinatie met de cdwisselaar ....

Gebruikersavatar
J.Amersfoort
Senior
Senior
Berichten: 290
Lid geworden op: do mei 17, 2018 2:42 pm
Kenteken: jn-188-h
Carrosserie: 5 Drs Hatchback
Model: Active
Motor: 1.6 16V (192B30)
Woonplaats: Amersfoort
Vindt dit leuk: 30 keer
`Vind ik leuk` ontvangen: 42 keer

Re: loose connection

Berichtdoor J.Amersfoort » ma aug 27, 2018 7:26 pm

derkrolof1964 schreef:Dit heb ik ook had even alles gereset en schijnt even als je rijd dan geeft hij een loose connection de ANWB heeft gestart de auto liep direct kabel er met een rotgang af .........nu krijg ik steeds dat de lampen aan springen op km display can lijn fout geeft hij ook steeds of kan wezen dat iets bij de zekeringen iets niet goed zit ..........accu kabel los wil ik eingelijk niet doen heb ik bij de gele stilo vaak gedaan maar of dit zin heeft of ziit bij de accu omdat de cd speler soms loopt en soms niet doet in combinatie met de cdwisselaar ....


Geen idee wat je probeert te zeggen of vragen...
Electricien uit amersfoort, altijd bereid ergens mee te helpen

Gebruikersavatar
AngelaH
Beginner
Beginner
Berichten: 15
Lid geworden op: zo jul 29, 2018 9:48 am
Kenteken: 79-LR-NH
Carrosserie: 5 Drs MultiWagon
Model: Active
Motor: 1.6 16V (182B6.000)
Woonplaats: Bavel
Vindt dit leuk: 3 keer

Loose connection, engine fault etc

Berichtdoor AngelaH » ma okt 15, 2018 9:36 pm

Al enige tijd geeft onze Stilo meldingen aan zoals genoemd in de titel van mijn bericht. Het begint met een melding (low pressure, stop engine now), maar na verloop van tijd en gebruik komen er meldingen bij (loose connection) tot uiteindelijk de auto helemaal uitvalt (engine fault). Tot nu toe heeft het geholpen om de accu los te koppelen en weer aan te sluiten, maar ook dit zal uiteindelijk niet meer werken. Als ik hier op het forum lees lijkt mij (zeker weten doe ik het niet, want ben echt een autoleek) dat we een probleem hebben met de ECU. Ik heb inmiddels ook begrepen dat nieuwe ECU's niet meer te krijgen zijn en dat dit probleem dus eigenlijk niet door een FIAT-garage opgelost kan worden. Ik las ook dat er verschillende FSC-quickpoints zijn die ons wellicht wel kunnen helpen.

Onze vraag is dus, is er een FSC-quickpoint die tijd en evt een ECU beschikbaar heeft om dit te kunnen repareren? Uiteraard snappen we dat dit niet kosteloos is, maar dat maakt niet uit. We willen van die vervelende meldingen af en willen dat onze beoogde gezinsauto een betrouwbare auto is. Ik (Angela) durf er namelijk al niet meer in te rijden...

Wie kan en wil ons helpen?

Gr Angela en Eric

Gebruikersavatar
J.Amersfoort
Senior
Senior
Berichten: 290
Lid geworden op: do mei 17, 2018 2:42 pm
Kenteken: jn-188-h
Carrosserie: 5 Drs Hatchback
Model: Active
Motor: 1.6 16V (192B30)
Woonplaats: Amersfoort
Vindt dit leuk: 30 keer
`Vind ik leuk` ontvangen: 42 keer

Re: loose connection

Berichtdoor J.Amersfoort » wo okt 17, 2018 4:26 pm

De ECU’s die veel problemen geven zijn alleen bij de 1,6 uitvoering.
Betekend natuurlijk niet dat de ecu van de 1,8 niet kapot kan gaan. Wel dat deze makkelijker te vinden zijn. Heb je m al laten uitlezen? Mvg
Electricien uit amersfoort, altijd bereid ergens mee te helpen

Gebruikersavatar
AngelaH
Beginner
Beginner
Berichten: 15
Lid geworden op: zo jul 29, 2018 9:48 am
Kenteken: 79-LR-NH
Carrosserie: 5 Drs MultiWagon
Model: Active
Motor: 1.6 16V (182B6.000)
Woonplaats: Bavel
Vindt dit leuk: 3 keer

Re: loose connection

Berichtdoor AngelaH » wo okt 17, 2018 10:40 pm

J.Amersfoort schreef:De ECU’s die veel problemen geven zijn alleen bij de 1,6 uitvoering.
Betekend natuurlijk niet dat de ecu van de 1,8 niet kapot kan gaan. Wel dat deze makkelijker te vinden zijn. Heb je m al laten uitlezen? Mvg


Ik begreep gisteren van mijn vriend dat onze Stilo geen 1.8, maar een 1.6 is. Uitlezen is vorige week wel gebeurd, maar was een flutgarage en hebben ook het idee dat we daar enigszins opgelicht zijn. Na het uitlezen is ie wel gereset en zijn nu de problemen voor even opgelost. Volgens mijn vriend kwam er hetzelfde uit als wat hij aan meldingen op de display te zien krijgt.

RobertStilo16v
Forum moderator
Forum moderator
Berichten: 546
Lid geworden op: do aug 31, 2017 12:25 am
Kenteken: 48-LK-VR
Carrosserie: 5 Drs MultiWagon
Model: Active
Motor: 1.6 16V (182B6.000)
Woonplaats: Renkum (GLD)
Vindt dit leuk: 107 keer
`Vind ik leuk` ontvangen: 93 keer

Re: loose connection

Berichtdoor RobertStilo16v » do okt 18, 2018 9:34 pm

https://www.rdwdata.nl/kenteken/79LRNH kon je natrekken 1.6 heb :wave:
Robert & Patricia
""The Stilo's survive the streets""

Fix It Again Tomorrow

Gebruikersavatar
AngelaH
Beginner
Beginner
Berichten: 15
Lid geworden op: zo jul 29, 2018 9:48 am
Kenteken: 79-LR-NH
Carrosserie: 5 Drs MultiWagon
Model: Active
Motor: 1.6 16V (182B6.000)
Woonplaats: Bavel
Vindt dit leuk: 3 keer

Re: loose connection

Berichtdoor AngelaH » vr okt 19, 2018 6:48 pm

RobertStilo16v schreef:https://www.rdwdata.nl/kenteken/79LRNH kon je natrekken 1.6 heb :wave:


Klopt, maar ik was ervan overtuigd dat het 1.8 was ;) Geen reden om te checken dus.

Maar goed, heeft iemand een oplossing voor me? :?

Gebruikersavatar
J.Amersfoort
Senior
Senior
Berichten: 290
Lid geworden op: do mei 17, 2018 2:42 pm
Kenteken: jn-188-h
Carrosserie: 5 Drs Hatchback
Model: Active
Motor: 1.6 16V (192B30)
Woonplaats: Amersfoort
Vindt dit leuk: 30 keer
`Vind ik leuk` ontvangen: 42 keer

Re: loose connection

Berichtdoor J.Amersfoort » za okt 20, 2018 8:43 am

op zoek gaan naar een "nieuwe ECU" op sloperijen of wellicht dat "yellowstilo" nog wat heeft liggen.
Electricien uit amersfoort, altijd bereid ergens mee te helpen


Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 3 gasten