Dashboard/display storing Stilo

Alles over de elektronica van de Stilo.
Gebruikersavatar
Armando
Beginner
Beginner
Berichten: 4
Lid geworden op: do mei 18, 2017 6:34 pm
Kenteken: 07-RP-GF
Carrosserie: 3 Drs Hatchback
Model: Abarth 5M17
Motor: 2.4 20V (192A2000)
Woonplaats: Hoogvliet
Vindt dit leuk: 4 keer
`Vind ik leuk` ontvangen: 1 keer

Re: Instrumentenpaneel storing

Berichtdoor Armando » vr feb 08, 2019 7:50 pm

[quote="Schumi"]Ik zou zeggen neem dit topic ven door ;)

Inmiddels contact gehad met YellowStilo en een afspraak met hem gemaakt voor een revisie
:thumbup: :clap:

Gebruikersavatar
Alex
Beginner
Beginner
Berichten: 21
Lid geworden op: do mei 14, 2015 9:13 pm
Kenteken: 46-LX-ZT
Carrosserie: 3 Drs Hatchback
Model: Abarth Selespeed
Motor: 2.4 20V (192A2000)
Woonplaats: Emmeloord
Vindt dit leuk: 4 keer
`Vind ik leuk` ontvangen: 3 keer

Dashboard werkt niet meer.

Berichtdoor Alex » ma feb 11, 2019 10:54 pm

Heeft iemand wel eens vaker problemen met zijn dashboard gehad in de winter?
Nu had Ik er wel vaker last van dat als het onder nul was geweest mijn dashboard
niet meer werkte .Maar na een poosje wanneer de temperatuur weer omhoog ging
werkte alles weer. Maar nu blijft het wel heel lang wachten op het weer gaan werken
van het Dashboard. Als Ik nu de Stilo start heb ik een klokje (wat stil staat) en heel
flauw wat licht in de display van de Selespeed.Voor de rest is alles donker en doet
niks het. Ben wel gewend aan wat storingen maar dit is irritant. Kan ook niet zien hoe
hard ik rij en wat mijn tank inhoud is.Hoor graag of iemand iets meer weet of waar
de voeding van het dashboard weg komt.
Groet, Alex.
Stilo Abarth 2.4 met leren bekleding, Eibach verlagings set ,Open Lucht filter,Remus einddemper

Gebruikersavatar
StiloPriest
Beginner
Beginner
Berichten: 44
Lid geworden op: za apr 15, 2017 4:09 pm
Kenteken: 72-RP-LT
Carrosserie: 3 Drs Hatchback
Model: Abarth Selespeed
Motor: 2.4 20V (192A2000)
Woonplaats: Doesburg
Vindt dit leuk: 1 keer
`Vind ik leuk` ontvangen: 6 keer

Re: Dashboard werkt niet meer.

Berichtdoor StiloPriest » di feb 12, 2019 2:16 am

Hey Alex,
Je kunt er al wel aan gewend zijn, wat storingen te hebben maar eigenlijk moet dit zo niet nodig zijn.
Dit is een iets wat onveilige situatie, maar ik begrijp ook wel dat je op deze info nu van mij niet zit te wachten maar oplossingen wil horen.
Maar de grootste oplossing zit hem toch in het eerst uitlezen en de spanningen op je ecu van je dash te gaan meten, en wat jij aangeeft dat je na het starten heel flauw licht hebt in het display van de selespeed, kan duiden op massa probleem want dan loopt de spanning weg via andere punten in je auto en kun je dit soort probleemvorming krijgen, maar kan ook een vorm van vocht of condens probleem zijn in een van de connectoren en misschien zijn ze al wel aangetast door het vocht, omdat je al aangeeft dat het al vaker gebeurd is met de koude dagen en dus een busje contactspray kan helpen.
In het vervolg niet zo lang wachten met dit soort problemen want er kan dan natuurlijk veel meer defect raken.

suc6
Er zijn mensen die zo "hard" rijden dat ze niet worden geflitst :o .......maar worden geschilderd :wtf:

Audi Quattro TT
Stilo Abarth Selespeed N24 Stradale

Gebruikersavatar
Schumi
Beheerder
Beheerder
Quickpoint
Quickpoint
Berichten: 5015
Lid geworden op: di apr 23, 2013 12:33 pm
Kenteken: 68-JT-JV
Carrosserie: 3 Drs Hatchback
Model: Abarth Selespeed
Motor: 2.4 20V (192A2000)
Woonplaats: Maranello Italie
Vindt dit leuk: 16 keer
`Vind ik leuk` ontvangen: 755 keer

Re: Dashboard/display storing Stilo

Berichtdoor Schumi » di feb 12, 2019 9:10 am

Of gewoon dit topic even goed door nemen... ;)
============>>> STILO AMR24 STRADALE 200/PK Tuned by Madeno Racing <<<===========

Gebruikersavatar
Moreno83
Junior
Junior
Berichten: 147
Lid geworden op: wo aug 15, 2018 9:51 pm
Kenteken: 50-PT-RJ
Carrosserie: 5 Drs MultiWagon
Model: Active
Motor: 1.6 16V (192B30)
Woonplaats: Enschede
Vindt dit leuk: 7 keer
`Vind ik leuk` ontvangen: 15 keer

Re: Dashboard/display storing Stilo

Berichtdoor Moreno83 » di feb 12, 2019 3:27 pm

Ik heb onlangs het instrumentenpaneel los gehaald en er zit niet veel electronica in. Zit maar 1 elco op van uit mijn hoofd 220uf en die stond bij mij al een beetje bol. Mocht die van jou ook bol staan dan is die zn capaciteit kwijt en kan die dus niet de spanning leveren die nodig is en valt hij uit. Indien die opgewarmd word door bijv een fohn of andere warmte zal die weer "werken".

De regel is dat je dezelfde UF waarde neemt en de voltage hoger mag zijn. Bijv 22uf/16v mag je vervangen voor 220uf/25v etc.


Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 3 gasten