Ecu vraagje

Alles over de elektronica van de Stilo.
MelindaB

Re: Ecu vraagje

Berichtdoor MelindaB » vr nov 16, 2018 1:20 am

Dat kan. Op de stikker staat een serienummer en een aantal kortere nummers.

Rechts boven de bovenste barcode staan twee getallen in de formatie 000 00.

Laatste twee getallen zijn het jaartal.
Eerste drie getallen laten weten hoeveelste de ECU is in dat jaar.
Bijvoorbeeld: 025 03
Is de 25ste ECU uit 2003.

Als je googled naar "fiat stilo ecu" en naar afbeeldingen kijkt, zie je al snel de ECU waar ik de datum als voorbeeld heb gebruikt.

Greetz, Melinda!

Gebruikersavatar
Beo
Beginner
Beginner
Berichten: 12
Lid geworden op: zo nov 11, 2018 8:52 pm
Kenteken: 17-LJ-KT
Carrosserie: 3 Drs Hatchback
Model: Dynamic
Motor: 1.6 16V (192B30)
Woonplaats: Harderwijk

Re: Ecu vraagje

Berichtdoor Beo » vr nov 16, 2018 6:27 pm

Aahh, ok, weer wat geleerd. Zo kom ik elke dag wel wat meer te weten over deze bolides.
Thnx!

Gebruikersavatar
Schumi
Beheerder
Beheerder
Quickpoint
Quickpoint
Berichten: 4970
Lid geworden op: di apr 23, 2013 12:33 pm
Kenteken: 68-JT-JV
Carrosserie: 3 Drs Hatchback
Model: Abarth Selespeed
Motor: 2.4 20V (192A2000)
Woonplaats: Maranello Italie
Vindt dit leuk: 16 keer
`Vind ik leuk` ontvangen: 750 keer

Re: Ecu vraagje

Berichtdoor Schumi » vr nov 16, 2018 7:46 pm

Maar je moet wel altijd toch een lege ECU hebben, anders heb je er niets aan.
============>>> STILO AMR24 STRADALE 200/PK Tuned by Madeno Racing <<<===========

Gebruikersavatar
Beo
Beginner
Beginner
Berichten: 12
Lid geworden op: zo nov 11, 2018 8:52 pm
Kenteken: 17-LJ-KT
Carrosserie: 3 Drs Hatchback
Model: Dynamic
Motor: 1.6 16V (192B30)
Woonplaats: Harderwijk

Re: Ecu vraagje

Berichtdoor Beo » vr nov 16, 2018 9:48 pm

Nee, snap ik, mijn ecu is nog niet overleden, maar vroeg het me zo af of het ook aan die nummers te zien was. maar ik neem aan dat iedere ecu die past, -mocht het een keer gebeuren dat ik er toch 1 nodig heb-, te virginizen valt?

Gebruikersavatar
J.Amersfoort
Senior
Senior
Berichten: 289
Lid geworden op: do mei 17, 2018 2:42 pm
Kenteken: jn-188-h
Carrosserie: 5 Drs Hatchback
Model: Active
Motor: 1.6 16V (192B30)
Woonplaats: Amersfoort
Vindt dit leuk: 30 keer
`Vind ik leuk` ontvangen: 42 keer

Re: Ecu vraagje

Berichtdoor J.Amersfoort » za nov 17, 2018 9:54 pm

MelindaB schreef:Dat kan. Op de stikker staat een serienummer en een aantal kortere nummers.

Rechts boven de bovenste barcode staan twee getallen in de formatie 000 00.

Laatste twee getallen zijn het jaartal.
Eerste drie getallen laten weten hoeveelste de ECU is in dat jaar.
Bijvoorbeeld: 025 03
Is de 25ste ECU uit 2003.

Als je googled naar "fiat stilo ecu" en naar afbeeldingen kijkt, zie je al snel de ECU waar ik de datum als voorbeeld heb gebruikt.

Greetz, Melinda!


Kleine correctie. Als er 025 03 staat betekent dit dat de ecu op de 25e dag van 2003 gemaakt is. Oftewel 25 januari 2003
Electricien uit amersfoort, altijd bereid ergens mee te helpen

Gebruikersavatar
StiloPriest
Beginner
Beginner
Berichten: 44
Lid geworden op: za apr 15, 2017 4:09 pm
Kenteken: 72-RP-LT
Carrosserie: 3 Drs Hatchback
Model: Abarth Selespeed
Motor: 2.4 20V (192A2000)
Woonplaats: Doesburg
Vindt dit leuk: 1 keer
`Vind ik leuk` ontvangen: 6 keer

Een ecu op de schap hebben voor de Abarth??

Berichtdoor StiloPriest » za feb 16, 2019 1:23 am

Hey allen :thumbup:

Ik zit een beetje in dubio :eh: of ik nu wel of niet een ecu voor mijn Abarth op de plank zal leggen en zo ja....dan zou ik persoonlijk voor de gearbox en de motor kiezen.
Ik had voor mijn Selespeed Alfa's ook altijd er een voor de motor en gearbox op de schap liggen maar die heb ik nu nog steeds op de schap liggen want ik heb er nooit een defect gehad.
Maar doordat er behoorlijk wat onderwerpen rond gaan over ecu fouten en dergelijken binnen de Abarth kringen, vroeg ik mij dus toch af om er voor een, of twee systemen op de schap te leggen :problem:
Ik mag zelf voor mijn werkzaamheden een beetje prutsen in de elektronica en software :clap: zal hier niet te ver op ingaan want het is geen Abarth :lolno:
Maar ik kan wel zeggen dat, een ecu te repareren is maar, het zal veel vaker er op aankomen om een nieuw / gebruikte aanteschaffen.
Dus vandaar mijn gedachten maar hier neergelegd :thumbup:

Gr to allen
Michael
Er zijn mensen die zo "hard" rijden dat ze niet worden geflitst :o .......maar worden geschilderd :wtf:

Audi Quattro TT
Stilo Abarth Selespeed N24 Stradale

Gebruikersavatar
Moreno83
Junior
Junior
Berichten: 131
Lid geworden op: wo aug 15, 2018 9:51 pm
Kenteken: 50-PT-RJ
Carrosserie: 5 Drs MultiWagon
Model: Active
Motor: 1.6 16V (192B30)
Woonplaats: Enschede
Vindt dit leuk: 4 keer
`Vind ik leuk` ontvangen: 11 keer

Re: Een ecu op de schap hebben voor de Abarth??

Berichtdoor Moreno83 » za feb 16, 2019 8:43 am

Volgens mij gaat de ECU niet perse defect bij de Abarth toch? Dacht eerder bij de 1.6.
ECU is idd wel te repareren.

Ik kan je er zo 1 meenemen van de sloop als de nood hoog is.

Gebruikersavatar
Mike12345
Beginner
Beginner
Berichten: 78
Lid geworden op: za feb 03, 2018 10:03 pm
Kenteken: 20jztg
Carrosserie: 3 Drs Hatchback
Model: Dynamic
Motor: 1.6 16V (182B6.000)
Woonplaats: Groningen
Vindt dit leuk: 6 keer
`Vind ik leuk` ontvangen: 11 keer

Re: Ecu vraagje

Berichtdoor Mike12345 » za feb 16, 2019 12:32 pm

Ik lees hier inmiddels ook mee.
Ik vraag gewoon! :D


Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 7 gasten