Stilo reageert niet op pook (schakelt wel via computer)

Hier kun je alle vragen stellen over het Selespeed schakelsysteem.
Gebruikersavatar
Renier
Beginner
Beginner
Berichten: 66
Lid geworden op: za nov 15, 2014 12:20 pm
Kenteken: 66-JL-BV
Carrosserie: 3 Drs Hatchback
Model: Abarth Selespeed
Motor: 2.4 20V (192A2000)
Woonplaats: Eindhoven
Vindt dit leuk: 3 keer
`Vind ik leuk` ontvangen: 6 keer

Re: Stilo reageert niet op pook (schakelt wel via computer)

Berichtdoor Renier » vr nov 30, 2018 10:15 am

kaasjager schreef:
Schumi schreef:Misschien ook slim om de drukbol (zwarte-bol op de afbeelding) te vervangen..en je ventielen schoon te maken "let dan op dat je de ventielen niet verwisselt" ;)
Afbeelding



Zeker ook de stekkers op de ventielen niet verwisselen.
Schema van de bedrading heb ik niet zo 1,2,3 liggen.

Mike


Dankjewel, Mike en Schumi! Die drie stekkers was ik heilig van overtuigd dat ik die of niet los heb gehad of genummerd had en terug gezet (al is het ondertussen al weer een aantal jaar geleden :P). Enig idee waar ik een schema zou kunnen vinden? Of misschien een Stilo Abarth liefhebber enigszins in de buurt van wie zijn bedrading ik foto's en aantekeningen zou mogen maken?

Maar denken jullie dat het misschien aan die stekkers kan liggen? Het vreemde vind ik nog wel dat hij via een EOL wel netjes door alle versnellingen heen kan maar niet via het pookje.. En het feit dat hij storing geeft op de toerentalsensor in de bak terwijl ik deze vervangen heb, misschien zit daar ook gewoon een verkeerde stekker op maar ik kom er niet uit welke er dan wel op zou moeten zitten.

Gebruikersavatar
kaasjager
Forum moderator
Forum moderator
Quickpoint
Quickpoint
Berichten: 1168
Lid geworden op: vr mei 10, 2013 8:19 pm
Kenteken: 13-JL-ZZ
Carrosserie: 3 Drs Hatchback
Model: Abarth Selespeed
Motor: 2.4 20V (192A2000)
Woonplaats: Amersfoort
Vindt dit leuk: 68 keer
`Vind ik leuk` ontvangen: 130 keer

Re: Stilo reageert niet op pook (schakelt wel via computer)

Berichtdoor kaasjager » vr nov 30, 2018 12:47 pm

Renier schreef:
kaasjager schreef:
Schumi schreef:Misschien ook slim om de drukbol (zwarte-bol op de afbeelding) te vervangen..en je ventielen schoon te maken "let dan op dat je de ventielen niet verwisselt" ;)
Afbeelding



Zeker ook de stekkers op de ventielen niet verwisselen.
Schema van de bedrading heb ik niet zo 1,2,3 liggen.

Mike


Dankjewel, Mike en Schumi! Die drie stekkers was ik heilig van overtuigd dat ik die of niet los heb gehad of genummerd had en terug gezet (al is het ondertussen al weer een aantal jaar geleden :P). Enig idee waar ik een schema zou kunnen vinden? Of misschien een Stilo Abarth liefhebber enigszins in de buurt van wie zijn bedrading ik foto's en aantekeningen zou mogen maken?

Maar denken jullie dat het misschien aan die stekkers kan liggen? Het vreemde vind ik nog wel dat hij via een EOL wel netjes door alle versnellingen heen kan maar niet via het pookje.. En het feit dat hij storing geeft op de toerentalsensor in de bak terwijl ik deze vervangen heb, misschien zit daar ook gewoon een verkeerde stekker op maar ik kom er niet uit welke er dan wel op zou moeten zitten.


Je mag bij mij best foto's komen maken, maar ik woon niet echt in de buurt.

Is de stekker nog wel goed van de sensor?
Er zit ook nog een sensor boven op de bak(onder je abs module) heb je toevallig die 2 stekkers niet omgewisseld?

Online
Gebruikersavatar
Schumi
Beheerder
Beheerder
Quickpoint
Quickpoint
Berichten: 4819
Lid geworden op: di apr 23, 2013 12:33 pm
Kenteken: 68-JT-JV
Carrosserie: 3 Drs Hatchback
Model: Abarth Selespeed
Motor: 2.4 20V (192A2000)
Woonplaats: Maranello Italie
Vindt dit leuk: 16 keer
`Vind ik leuk` ontvangen: 727 keer

Re: Stilo reageert niet op pook (schakelt wel via computer)

Berichtdoor Schumi » vr nov 30, 2018 2:59 pm

Als het goed is zit er op elke kabel een label met daarop "ev0 ev1 ev2"op moeten staan, maar dat kan er ook in de loop van jaren af zijn gegaan.
Dan moet je wat gaan experimenteren, zit niets anders op....ik adviseer ook om altijd eerst een foto ergens van te maken voordat je zaken gaat los halen, zo heb je altijd de begin stand bij de hand.

En dit gebeurd er dus als je de drukbol niet op tijd vervangt, de membraan gaat afbrokkelen, en deze stukjes gaat in het ventiel zitten met resultaat dat de bak niet meer schakelt.
Maar de drukbol kan nog meer schade aan brengen...als je pech hebt kan het ook het einde aan je druklager veroorzaken.
Dus gewoon op tijd en/of preventief vervangen dat zal je een hoop ellende schelen, en je zult een aanzienlijke verbetering van het schakel gedrag gaan merken.
Afbeelding
============>>> STILO AMR24 STRADALE 200/PK Tuned by Madeno Racing <<<===========

Gebruikersavatar
Renier
Beginner
Beginner
Berichten: 66
Lid geworden op: za nov 15, 2014 12:20 pm
Kenteken: 66-JL-BV
Carrosserie: 3 Drs Hatchback
Model: Abarth Selespeed
Motor: 2.4 20V (192A2000)
Woonplaats: Eindhoven
Vindt dit leuk: 3 keer
`Vind ik leuk` ontvangen: 6 keer

Re: Stilo reageert niet op pook (schakelt wel via computer)

Berichtdoor Renier » vr nov 30, 2018 6:16 pm

Schumi schreef:Als het goed is zit er op elke kabel een label met daarop "ev0 ev1 ev2"op moeten staan, maar dat kan er ook in de loop van jaren af zijn gegaan.
Dan moet je wat gaan experimenteren, zit niets anders op....ik adviseer ook om altijd eerst een foto ergens van te maken voordat je zaken gaat los halen, zo heb je altijd de begin stand bij de hand.

En dit gebeurd er dus als je de drukbol niet op tijd vervangt, de membraan gaat afbrokkelen, en deze stukjes gaat in het ventiel zitten met resultaat dat de bak niet meer schakelt.
Maar de drukbol kan nog meer schade aan brengen...als je pech hebt kan het ook het einde aan je druklager veroorzaken.
Dus gewoon op tijd en/of preventief vervangen dat zal je een hoop ellende schelen, en je zult een aanzienlijke verbetering van het schakel gedrag gaan merken.
Afbeelding


Dankjewel, Schumi! Dat klopt trouwens van die stekkers, daar heb ik ze toen op georiënteerd, die labeltjes zitten er nogsteeds op. Waar kan ik zo'n drukbol kopen? Ben benieuwd in wat voor staat die van mij zich bevindt.

En super bedankt, Mike. Misschien binnenkort toch eens bij je op bezoek in Amersfoort :D

Online
Gebruikersavatar
Schumi
Beheerder
Beheerder
Quickpoint
Quickpoint
Berichten: 4819
Lid geworden op: di apr 23, 2013 12:33 pm
Kenteken: 68-JT-JV
Carrosserie: 3 Drs Hatchback
Model: Abarth Selespeed
Motor: 2.4 20V (192A2000)
Woonplaats: Maranello Italie
Vindt dit leuk: 16 keer
`Vind ik leuk` ontvangen: 727 keer

Re: Stilo reageert niet op pook (schakelt wel via computer)

Berichtdoor Schumi » vr nov 30, 2018 7:03 pm

De drukbol kun je bij de fa Tuynder in Nootdorp kopen... maar als je aan deze klus gaat beginnen moet je wel realiseren waar je aan begint.
Dit is wel specialisten werk, en Mike Kaasjager is de specialist bij de FSC.
============>>> STILO AMR24 STRADALE 200/PK Tuned by Madeno Racing <<<===========

Gebruikersavatar
Renier
Beginner
Beginner
Berichten: 66
Lid geworden op: za nov 15, 2014 12:20 pm
Kenteken: 66-JL-BV
Carrosserie: 3 Drs Hatchback
Model: Abarth Selespeed
Motor: 2.4 20V (192A2000)
Woonplaats: Eindhoven
Vindt dit leuk: 3 keer
`Vind ik leuk` ontvangen: 6 keer

Re: Stilo reageert niet op pook (schakelt wel via computer)

Berichtdoor Renier » za dec 01, 2018 10:55 pm

Schumi schreef:De drukbol kun je bij de fa Tuynder in Nootdorp kopen... maar als je aan deze klus gaat beginnen moet je wel realiseren waar je aan begint.
Dit is wel specialisten werk, en Mike Kaasjager is de specialist bij de FSC.


Dankjewel, maar komt er meer bij kijken dan de drukbol eraf schroeven en de nieuwe erop schroeven en dan ontluchten? Misschien toch een keer de auto volledig af bouwen en op een ambulance mee naar Mike nemen anders, wat zijn de kosten ervoor, Mike?

Gebruikersavatar
kaasjager
Forum moderator
Forum moderator
Quickpoint
Quickpoint
Berichten: 1168
Lid geworden op: vr mei 10, 2013 8:19 pm
Kenteken: 13-JL-ZZ
Carrosserie: 3 Drs Hatchback
Model: Abarth Selespeed
Motor: 2.4 20V (192A2000)
Woonplaats: Amersfoort
Vindt dit leuk: 68 keer
`Vind ik leuk` ontvangen: 130 keer

Re: Stilo reageert niet op pook (schakelt wel via computer)

Berichtdoor kaasjager » za dec 01, 2018 11:38 pm

Stuur maar een Pm!


Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 1 gast