ECU vervangen/verplaatsen

Alles over de elektronica van de Stilo.
Gebruikersavatar
kaasjager
Forum moderator
Forum moderator
Quickpoint
Quickpoint
Berichten: 1208
Lid geworden op: vr mei 10, 2013 8:19 pm
Kenteken: 13-JL-ZZ
Carrosserie: 3 Drs Hatchback
Model: Abarth Selespeed
Motor: 2.4 20V (192A2000)
Woonplaats: Amersfoort
Vindt dit leuk: 73 keer
`Vind ik leuk` ontvangen: 134 keer

Re: ECU vervangen

Berichtdoor kaasjager » wo apr 29, 2015 7:39 pm

Graag gedaan!
Bedankt voor de heerlijke taart :thumbup:

Gebruikersavatar
Leen
Junior
Junior
Berichten: 248
Lid geworden op: ma jan 13, 2014 2:59 pm
Vindt dit leuk: 11 keer
`Vind ik leuk` ontvangen: 29 keer

Re: ECU vervangen

Berichtdoor Leen » di mei 05, 2015 7:44 pm

Leuk om te zien dat FSC leden elkaar helpen
C&B road max nokkenassen, RVS uitlaat met 200 cel sportkat. en kappa spruitstuk, BMC/CDA airbox, voor 305 mm Brembo remklauwen, verlagingset 30 mm, gechipt, 17 inch Brock velgen, lederen interieur, standaard xenon.

Gebruikersavatar
Schumi
Beheerder
Beheerder
Quickpoint
Quickpoint
Berichten: 5067
Lid geworden op: di apr 23, 2013 12:33 pm
Kenteken: 68-JT-JV
Carrosserie: 3 Drs Hatchback
Model: Abarth Selespeed
Motor: 2.4 20V (192A2000)
Woonplaats: Maranello Italie
Vindt dit leuk: 16 keer
`Vind ik leuk` ontvangen: 758 keer

Re: ECU vervangen

Berichtdoor Schumi » di mei 05, 2015 8:11 pm

Dat is nu ook de insteek en de opzet zoals de FSC is opgezet :thumbup:
============>>> STILO AMR24 STRADALE 200/PK Tuned by Madeno Racing <<<===========

Gebruikersavatar
mvdijck
Beginner
Beginner
Berichten: 4
Lid geworden op: zo apr 19, 2015 10:49 am
Kenteken: 42-lb-bl
Carrosserie: 5 Drs Hatchback
Model: Abarth Selespeed
Motor: 2.4 20V (192A2000)
Woonplaats: helmond

Re: ECU vervangen

Berichtdoor mvdijck » di mei 12, 2015 9:34 pm

mag ik vragen of je ecu ook opnieuw is geprogrammeerd? een vervanger geplaatst?
ik heb een andere ecu besteld om dat die van mij defect is en deze moe ge virginized worden.
Mijn stilo loopt nu dus niet en ik lees dat de ecu los geprogrammeerd moet worden, dan in de auto geplaatst zodat hij zichzelf kan instellen.
wie kan dit en wat kost het ongeveer?

gr

Martijn

Gebruikersavatar
MarkH
Beginner
Beginner
Berichten: 35
Lid geworden op: ma feb 02, 2015 4:35 pm
Kenteken: 39-NF-FB
Carrosserie: 5 Drs MultiWagon
Model: Dynamic
Motor: 1.6 16V (192B30)
Woonplaats: Beuningen
Vindt dit leuk: 2 keer

Re: ECU vervangen

Berichtdoor MarkH » ma mei 18, 2015 12:36 pm

Ik ben vandaag ook bezig geweest met de ECU om deze te solderen. Tijdens het werk hieraan weg ik gebeld door Afbeelding omdat ik daar de vraag had neergelegd wat een Nieuwe ECU zou kosten.

Deze beste meneer vertelde mij dat het niet aan de veelgenoemde pinnen van de connectoren lag maar aan het zogenaamde "Ball Grid" onder de Processor. Dit zijn de solderingen van de processor welke door de jaren heen gemangeld zijn door de temperatuurwisselingen. Nu kan ik me voorstellen dat dit zo is omdat bij inspectie van de pinnen deze geen slechte solderingen lieten zien.

Hebben jullie dit verhaal vaker gehoord of is dit een verkooppraat van de beste meneer.

Tevens de vraag neergelegd of de Nieuwe ECU ingeleverd moest worden. Dit was voor een nieuwe niet het geval vertelde hij me.

Wat zijn jullie ervaringen hiermee? Een nieuwe met productiejaar 2015 koste bij hem €450,- exlc. btw. Daarvoor werd hij ook geplaatst door hem. Volgens hem was het bij de dealer €650,- excl..

Jullie hier ervaring mee?

Gebruikersavatar
Schumi
Beheerder
Beheerder
Quickpoint
Quickpoint
Berichten: 5067
Lid geworden op: di apr 23, 2013 12:33 pm
Kenteken: 68-JT-JV
Carrosserie: 3 Drs Hatchback
Model: Abarth Selespeed
Motor: 2.4 20V (192A2000)
Woonplaats: Maranello Italie
Vindt dit leuk: 16 keer
`Vind ik leuk` ontvangen: 758 keer

Re: ECU vervangen

Berichtdoor Schumi » ma mei 18, 2015 1:07 pm

Een nieuwe ECU moet je niet willen... zonde van je geld, er zijn gewoon mogelijkheden om de ECU die van de Stilo komt weer te repareren.
En wat er aan een ECU defect is...dat kan je van te voren niet bepalen...daar kom je wel achter als je deze uit-elkaar hebt en deze met de juiste apparatuur uitleest.

En als je dit topic doorleest zie je dat deze zelf er weer wordt in gezet..maar dan wel op de juiste positie... ;)

Ik kan je wel al vertellen dat we druk bezig zijn om hier bij de FSC...voor de leden met deze problemen een goede oplossing aan te gaan bieden :thumbup: nog even geduld dus.
============>>> STILO AMR24 STRADALE 200/PK Tuned by Madeno Racing <<<===========

Gebruikersavatar
MarkH
Beginner
Beginner
Berichten: 35
Lid geworden op: ma feb 02, 2015 4:35 pm
Kenteken: 39-NF-FB
Carrosserie: 5 Drs MultiWagon
Model: Dynamic
Motor: 1.6 16V (192B30)
Woonplaats: Beuningen
Vindt dit leuk: 2 keer

Re: ECU vervangen

Berichtdoor MarkH » ma mei 18, 2015 4:08 pm

Schumi schreef:Ik kan je wel al vertellen dat we druk bezig zijn om hier bij de FSC...voor de leden met deze problemen een goede oplossing aan te gaan bieden :thumbup: nog even geduld dus.


Wacht ik het rustig nog even af.

ik heb al wel de donkere solderingen van de pinnen opnieuw gesoldeerd.

Gebruikersavatar
Schumi
Beheerder
Beheerder
Quickpoint
Quickpoint
Berichten: 5067
Lid geworden op: di apr 23, 2013 12:33 pm
Kenteken: 68-JT-JV
Carrosserie: 3 Drs Hatchback
Model: Abarth Selespeed
Motor: 2.4 20V (192A2000)
Woonplaats: Maranello Italie
Vindt dit leuk: 16 keer
`Vind ik leuk` ontvangen: 758 keer

Re: ECU vervangen

Berichtdoor Schumi » ma mei 18, 2015 4:16 pm

MarkH schreef:
Schumi schreef:Ik kan je wel al vertellen dat we druk bezig zijn om hier bij de FSC...voor de leden met deze problemen een goede oplossing aan te gaan bieden :thumbup: nog even geduld dus.


Wacht ik het rustig nog even af.

ik heb al wel de donkere solderingen van de pinnen opnieuw gesoldeerd.


En wat heeft dit nu opgeleverd ???
============>>> STILO AMR24 STRADALE 200/PK Tuned by Madeno Racing <<<===========

Gebruikersavatar
MarkH
Beginner
Beginner
Berichten: 35
Lid geworden op: ma feb 02, 2015 4:35 pm
Kenteken: 39-NF-FB
Carrosserie: 5 Drs MultiWagon
Model: Dynamic
Motor: 1.6 16V (192B30)
Woonplaats: Beuningen
Vindt dit leuk: 2 keer

Re: ECU vervangen

Berichtdoor MarkH » ma mei 18, 2015 5:14 pm

Misschien een rare gedachte:

Is dit probleem bij Fiat bekend? Zo ja waarom is hier nooit een terugroepactie van geweest?

Gebruikersavatar
dennis12354
Master
Master
Berichten: 627
Lid geworden op: do jun 13, 2013 6:42 am
Kenteken: XX-XX-XX
Carrosserie: 5 Drs MultiWagon
Model: Uproad
Motor: 1.9 JTD 8V 115 (192A1000)
Woonplaats: Nuenen
Vindt dit leuk: 245 keer
`Vind ik leuk` ontvangen: 159 keer

Re: ECU vervangen

Berichtdoor dennis12354 » ma mei 18, 2015 5:27 pm

Dit is zeker bekend bij Fiat, maar een terugroepactie heeft zoveel nadelige gevolgen (financieel, naamsbekendheid etc.dat zij dit nooit gedaan hebben. Daarnaast heeft men geprobeerd alle benzinemotoren uitwisselbaar te maken waardoor men de ECU's op de motor gemonteerd heeft.


Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 5 gasten