[GESLOTEN] Hoe originele radio vervangen met 2 din radio

Alles over In-Car-Entertainment (audio/video)
Gebruikersavatar
frankrovers
Beginner
Beginner
Berichten: 49
Lid geworden op: do mar 27, 2014 2:55 pm
Kenteken: 91-NF-RD
Carrosserie: 3 Drs Hatchback
Model: Sporting
Motor: 1.6 16V (192B30)
Vindt dit leuk: 4 keer
`Vind ik leuk` ontvangen: 4 keer

[GESLOTEN] Hoe originele radio vervangen met 2 din radio

Berichtdoor frankrovers » do mar 27, 2014 3:08 pm

Goededag allemaal,

Ik ben sinds deze week in 't bezit van een Stilo 1.6 16V Sporting uit 2003.

Afbeelding

Nu wil ik de originele radio (zonder scherm) vervangen met een 2 din radio, namelijk de Pioneer SPH-DA110..

Afbeelding

http://www.pioneer-store.nl/sph-da110

Mijn vraag is wat ik allemaal aan moet schaffen om dit werkend te krijgen over de originele boxen,
wat voor verloopjes, iso stekkers etc? (graag met links naar webshops erbij svp)

En wat is het beste 2 din frame om hiervoor te kopen?

Bij voorbaat dank,

Frank
Laatst gewijzigd door Gagen op za feb 03, 2018 3:06 am, 2 keer totaal gewijzigd.
Reden: Oud en inactief onderwerp.
Stilo 1.6 16V Sporting

Online
Gebruikersavatar
Schumi
Beheerder
Beheerder
Quickpoint
Quickpoint
Berichten: 5072
Lid geworden op: di apr 23, 2013 12:33 pm
Kenteken: 68-JT-JV
Carrosserie: 3 Drs Hatchback
Model: Abarth Selespeed
Motor: 2.4 20V (192A2000)
Woonplaats: Maranello Italie
Vindt dit leuk: 16 keer
`Vind ik leuk` ontvangen: 761 keer

Re: Hoe originele radio vervangen met 2 din

Berichtdoor Schumi » do mar 27, 2014 3:34 pm

Frank...je hebt Pm...daarna gaan wij zo goed mogelijk helpen met jou vraag... :thumbup:
Ik verplaats jou vraag meteen even naar het ICE topic...
============>>> STILO AMR24 STRADALE 200/PK Tuned by Madeno Racing <<<===========

Gebruikersavatar
frankrovers
Beginner
Beginner
Berichten: 49
Lid geworden op: do mar 27, 2014 2:55 pm
Kenteken: 91-NF-RD
Carrosserie: 3 Drs Hatchback
Model: Sporting
Motor: 1.6 16V (192B30)
Vindt dit leuk: 4 keer
`Vind ik leuk` ontvangen: 4 keer

Re: Hoe originele radio vervangen met 2 din

Berichtdoor frankrovers » do mar 27, 2014 4:23 pm

Schumi schreef:Frank...je hebt Pm...daarna gaan wij zo goed mogelijk helpen met jou vraag... :thumbup:
Ik verplaats jou vraag meteen even naar het ICE topic...

Gedaan!
Stilo 1.6 16V Sporting

Gebruikersavatar
HazeSpace
Master
Master
Berichten: 668
Lid geworden op: ma feb 10, 2014 3:19 pm
Kenteken: 12312
Carrosserie: 3 Drs Hatchback
Model: Dynamic
Motor: 1.8 16V (192A4000)
Woonplaats: Etten-Leur / Lelystad
Vindt dit leuk: 59 keer
`Vind ik leuk` ontvangen: 89 keer

Re: Hoe originele radio vervangen met 2 din radio

Berichtdoor HazeSpace » do mar 27, 2014 4:30 pm

Ik weet zo even niet alle antwoorden op jou vraag. Mikester (mike) is hier 1 van de grootste audiofielen. Hij kan jou denk ik het beste helpen ;)

Heb je een ingebouwd geluidsysteem ofniet? (2 tweeters, 4 speakers en 1 woofer)

Ik ga het in ieder geval even goed volgen.
Thomas

Gebruikersavatar
frankrovers
Beginner
Beginner
Berichten: 49
Lid geworden op: do mar 27, 2014 2:55 pm
Kenteken: 91-NF-RD
Carrosserie: 3 Drs Hatchback
Model: Sporting
Motor: 1.6 16V (192B30)
Vindt dit leuk: 4 keer
`Vind ik leuk` ontvangen: 4 keer

Re: Hoe originele radio vervangen met 2 din radio

Berichtdoor frankrovers » do mar 27, 2014 4:39 pm

HazeSpace schreef:Ik weet zo even niet alle antwoorden op jou vraag. Mikester (mike) is hier 1 van de grootste audiofielen. Hij kan jou denk ik het beste helpen ;)

Heb je een ingebouwd geluidsysteem ofniet? (2 tweeters, 4 speakers en 1 woofer)

Ik ga het in ieder geval even goed volgen.

Bedankt voor je reactie.

Alles is naar mijn weten standaard, alhoewel ik nu op het forum lees dat je dus ook wel/niet een woofer kan hebben (standaard).
Stilo 1.6 16V Sporting

retrodd

Re: Hoe originele radio vervangen met 2 din radio

Berichtdoor retrodd » do mar 27, 2014 5:21 pm

de stilo is uitgebracht met twee audio systemen namelijk het
standaard pakket:
twee tweeters, twee woofers in de deuren en twee 2-weg speakers achterbank.
entertainment pakket:
twee tweeters, twee woofers in de deuren en twee 2-weg speakers achterbank, subwoofer in kofferbak.

het aansluiten moet geen probleem zijn pioneer levert als het goed is iso naar pioneer stekker mee, dit is een kwestie van inpluggen.

voor een dubbel din bracket zou je even moeten kijken (als ik iets vind zal ik dit hier editen)

Gebruikersavatar
frankrovers
Beginner
Beginner
Berichten: 49
Lid geworden op: do mar 27, 2014 2:55 pm
Kenteken: 91-NF-RD
Carrosserie: 3 Drs Hatchback
Model: Sporting
Motor: 1.6 16V (192B30)
Vindt dit leuk: 4 keer
`Vind ik leuk` ontvangen: 4 keer

Re: Hoe originele radio vervangen met 2 din radio

Berichtdoor frankrovers » do mar 27, 2014 5:55 pm

retrodd schreef:de stilo is uitgebracht met twee audio systemen namelijk het
standaard pakket:
twee tweeters, twee woofers in de deuren en twee 2-weg speakers achterbank.
entertainment pakket:
twee tweeters, twee woofers in de deuren en twee 2-weg speakers achterbank, subwoofer in kofferbak.

het aansluiten moet geen probleem zijn pioneer levert als het goed is iso naar pioneer stekker mee, dit is een kwestie van inpluggen.

voor een dubbel din bracket zou je even moeten kijken (als ik iets vind zal ik dit hier editen)

Maakt het dan wel uit qua aansluiten of k een woofer heb of niet? Heb nog niet gekeken..

Aangezien het verloop er bij hoort te zitten? En anders de woofer op de daar voor bestemde rca aansluitingen aansluiten op de Pioneer?
Stilo 1.6 16V Sporting

retrodd

Re: Hoe originele radio vervangen met 2 din radio

Berichtdoor retrodd » do mar 27, 2014 9:46 pm

ik ga er vanuit, aangezien de woofer een af fabriek optie is hij dan verwerkt zit in de iso stekker door middel van high input via de speakers achter.
als je de radio er uit zou halen heb je 3 of 4 stekkers namelijk:
1. iso voeding/canbus
2. iso speaker aansluiting
3. antenne
4. stekker voor cd wisselaar (optioneel zit niet in elke stilo)

mocht je een cd wisselaar hebben dan moet je die als verloren beschouwen aangezien de pioneer er waarschijnlijk geen aansluiting voor heeft

dus nee dat zou niet uit moeten maken.

Gebruikersavatar
frankrovers
Beginner
Beginner
Berichten: 49
Lid geworden op: do mar 27, 2014 2:55 pm
Kenteken: 91-NF-RD
Carrosserie: 3 Drs Hatchback
Model: Sporting
Motor: 1.6 16V (192B30)
Vindt dit leuk: 4 keer
`Vind ik leuk` ontvangen: 4 keer

Re: Hoe originele radio vervangen met 2 din radio

Berichtdoor frankrovers » za mar 29, 2014 1:14 pm

retrodd schreef:de stilo is uitgebracht met twee audio systemen namelijk het
standaard pakket:
twee tweeters, twee woofers in de deuren en twee 2-weg speakers achterbank.
entertainment pakket:
twee tweeters, twee woofers in de deuren en twee 2-weg speakers achterbank, subwoofer in kofferbak.

het aansluiten moet geen probleem zijn pioneer levert als het goed is iso naar pioneer stekker mee, dit is een kwestie van inpluggen.

voor een dubbel din bracket zou je even moeten kijken (als ik iets vind zal ik dit hier editen)

Welke van deze din frames voldoet? Moet ik er 1 hebben waar dat stalen frame bij zit of zit die bij de Pioneer? (waar je de radio inschuift)

1) http://www.navaudio.nl/products/Fait-St ... tAodVlIAzQ

2) http://www.navaudio.nl/products/Fiat-St ... tAod7hAAWA

Of zit ik nu helemaal verkeerd met het productiejaar want snap 2005 --> niet helemaal..

BVD!
Stilo 1.6 16V Sporting

Gebruikersavatar
HazeSpace
Master
Master
Berichten: 668
Lid geworden op: ma feb 10, 2014 3:19 pm
Kenteken: 12312
Carrosserie: 3 Drs Hatchback
Model: Dynamic
Motor: 1.8 16V (192A4000)
Woonplaats: Etten-Leur / Lelystad
Vindt dit leuk: 59 keer
`Vind ik leuk` ontvangen: 89 keer

Re: Hoe originele radio vervangen met 2 din radio

Berichtdoor HazeSpace » ma mar 31, 2014 9:35 am

Weet het niet helemaal zeker. Maar volgens mij had ik op dit forum ergens gelezen dat als je een ingebouwde subwoofer hebt het signaal eerst naar de subwoofer gaat + versterker en vanuit daar weer door wordt verdeeld naar de overige speakers. Beetje het idee dat je hebt met 5.1 setjes voor je computer. Mocht dit inderdaad zo zijn dan weet ik niet zeker of het zo mogelijk is een andere radio te instaleren aangezien je subwoofer+versterker de versterker/verdeler is in plaats van je radio zelf.

Weet iemand hier meer over?

Als dit zo is dan kan het allemaal nog wel. Maar dan moet je zelf nieuwe/opnieuw kabels leggen denk ik.
Thomas


Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 1 gast