[GESLOTEN] Hoe originele radio vervangen met 2 din radio

Alles over In-Car-Entertainment (audio/video)
Gebruikersavatar
Ecniv
Senior
Senior
Quickpoint
Quickpoint
Berichten: 451
Lid geworden op: wo mei 14, 2014 12:44 am
Kenteken: 84-ll-xl
Carrosserie: 3 Drs Hatchback
Model: Abarth Selespeed
Motor: 2.4 20V (192A2000)
Woonplaats: Numansdorp
Vindt dit leuk: 13 keer
`Vind ik leuk` ontvangen: 41 keer

Re: Hoe originele radio vervangen met 2 din radio

Berichtdoor Ecniv » za dec 27, 2014 5:28 pm

De reden dat je de plus niet kan schakelen op de Stilo is vrij simpel dit wordt namelijk CANBUS gestuurd en zal dus nooit op die manier lukken ;)

Het enige wat zal werken zijn 2 mogelijkheden: Een CANBUS adapter (Leuk als je ook stuurwielbediening hebt)
Of een nieuwe draad trekken vanaf het contactslot. viewtopic.php?f=30&t=1103
Sex is like air: You will miss it when it`s gone

Gebruikersavatar
Mikester
Senior
Senior
Berichten: 263
Lid geworden op: ma mei 13, 2013 8:52 am
Kenteken: 59-jk-jp
Carrosserie: 3 Drs Hatchback
Model: Dynamic
Motor: 1.6 16V (192B30)
Woonplaats: Etten-Leur
Vindt dit leuk: 10 keer
`Vind ik leuk` ontvangen: 36 keer

Re: Hoe originele radio vervangen met 2 din radio

Berichtdoor Mikester » vr jan 02, 2015 3:49 pm

rood en geel bij elkaar doen.
probleem is dan wel dat je radio op contstante stroom staat alleen der zit als et goed is ook een aan en uit knop op je radio :)
You hear Me , Before You See Me
2x 1200 watt rms subs & 2x 5000 watt rms versterkers

Gebruikersavatar
johanvanroekel
Beginner
Beginner
Berichten: 17
Lid geworden op: ma dec 22, 2014 10:34 am
Kenteken: 65-JD-RJ
Carrosserie: 3 Drs Hatchback
Model: Dynamic
Motor: 1.6 16V (182B6.000)
Woonplaats: Harderwijk
`Vind ik leuk` ontvangen: 2 keer

Re: Hoe originele radio vervangen met 2 din radio

Berichtdoor johanvanroekel » vr jan 02, 2015 5:37 pm

Nee mijn radio heeft geen aan uit knop. Het is uiteindelijk gelukt! Mede met hulp van dit forum. De stroom komt nu van de aanstekerdraad. die wordt onderbroken bij het uitschakelen van het contact. Het geluid had te maken met het geluidssysteem (4 speakers, 2 tweeters en een subwoofer, allemaal aangestuurd vanuit de kofferbak). dat was een kwestie van de juiste draad uit die aansluiting op de isostekker monteren.

Dus ik heb geluid en een naar behoren werkende radio!!! Bedankt allemaal, en op naar de volgende klus (airbag stekkertjes goed schoonmaken en vastzetten zodat die irritante foutmeldingen verdwijnen). Ben wel heel blij met mijn stilo, ook omdat hij technisch in behoorlijk goede staat is, alleen maar dit soort klein randdingetjes.

Gebruikersavatar
stilo_074
Junior
Junior
Quickpoint
Quickpoint
Berichten: 125
Lid geworden op: za dec 19, 2015 1:56 pm
Kenteken: 94SXNZ
Carrosserie: 3 Drs Hatchback
Model: Abarth Selespeed
Motor: 2.4 20V (192A2000)
Woonplaats: hengelo
Vindt dit leuk: 6 keer
`Vind ik leuk` ontvangen: 19 keer

Nav+ vervangen voor aftermarket radio

Berichtdoor stilo_074 » do jan 14, 2016 1:19 pm

Beste stilofielen,

Ik wil waarschijnlijk mijn nav+ gaan vervangen door een aftermarket radio namelijk:http://www.autoradiostore.nl/product/649062/caliber-rmd571.html?s=k

Mijn vraag is wat zou ik hier allemaal voor nodig hebben,
En of dit veel problemen met zich mee brengt?

Ik wil gaan voor een singledin kan ik dan iets van een bakje boven of onder de radio monteren?

Alvast bedankt

Met vriendelijke groeten,
Dion
Fiat Stilo Abarth Selespeed

Gebruikersavatar
kaasjager
Forum moderator
Forum moderator
Quickpoint
Quickpoint
Berichten: 1211
Lid geworden op: vr mei 10, 2013 8:19 pm
Kenteken: 13-JL-ZZ
Carrosserie: 3 Drs Hatchback
Model: Abarth Selespeed
Motor: 2.4 20V (192A2000)
Woonplaats: Amersfoort
Vindt dit leuk: 73 keer
`Vind ik leuk` ontvangen: 134 keer

Re: Hoe originele radio vervangen met 2 din radio

Berichtdoor kaasjager » do jan 14, 2016 1:29 pm

Lees dit topic even door :thumbup:

Gebruikersavatar
johanvanroekel
Beginner
Beginner
Berichten: 17
Lid geworden op: ma dec 22, 2014 10:34 am
Kenteken: 65-JD-RJ
Carrosserie: 3 Drs Hatchback
Model: Dynamic
Motor: 1.6 16V (182B6.000)
Woonplaats: Harderwijk
`Vind ik leuk` ontvangen: 2 keer

Re: Hoe originele radio vervangen met 2 din radio

Berichtdoor johanvanroekel » do jan 14, 2016 2:11 pm

je kan zo'n iso front monteren. let op dat je ook een 1 din iso frame nodig hebt. h

http://www.navishop.nl/radiopaneel-fiat ... -1964.html

Gebruikersavatar
Ecniv
Senior
Senior
Quickpoint
Quickpoint
Berichten: 451
Lid geworden op: wo mei 14, 2014 12:44 am
Kenteken: 84-ll-xl
Carrosserie: 3 Drs Hatchback
Model: Abarth Selespeed
Motor: 2.4 20V (192A2000)
Woonplaats: Numansdorp
Vindt dit leuk: 13 keer
`Vind ik leuk` ontvangen: 41 keer

Re: Hoe originele radio vervangen met 2 din radio

Berichtdoor Ecniv » do jan 14, 2016 8:42 pm

Dingen waar je tegenaan kan lopen:

Stuurwielbediening (Hoewel deze radio dit soieso niet ondersteund)
Antenne adapter
afhankelijk van de kleur van je interieur kan je daar verschil in gaan krijgen.

En uiteraard raak je ook een heleboel functionaliteiten kwijt(Navigatie, handsfree etc.)

Een kastje inbouwen zou geen probleem mogen heten die had ik namelijk ook in m`n oude Stilo. :thumbup:
Sex is like air: You will miss it when it`s gone

Gebruikersavatar
stilo_074
Junior
Junior
Quickpoint
Quickpoint
Berichten: 125
Lid geworden op: za dec 19, 2015 1:56 pm
Kenteken: 94SXNZ
Carrosserie: 3 Drs Hatchback
Model: Abarth Selespeed
Motor: 2.4 20V (192A2000)
Woonplaats: hengelo
Vindt dit leuk: 6 keer
`Vind ik leuk` ontvangen: 19 keer

Re: Hoe originele radio vervangen met 2 din radio

Berichtdoor stilo_074 » vr jan 15, 2016 10:21 am

Bedankt voor de snelle reactie's zit nog even rond te kijken voor alle opties misschien word het toch wel een 2din ivm navigatie. Kleur interieur maakt niet zo veel uit de midden console word hellemaal carbon zwart gewrapt.
Fiat Stilo Abarth Selespeed

Gebruikersavatar
jankoster
Junior
Junior
Quickpoint
Quickpoint
Berichten: 213
Lid geworden op: do nov 28, 2013 6:25 pm
Kenteken: ler_vc-1
Carrosserie: 3 Drs Hatchback
Model: Active
Motor: 1.9 JTD 8V 115 (192A1000)
Woonplaats: Weener
Vindt dit leuk: 23 keer
`Vind ik leuk` ontvangen: 41 keer

Re: Hoe originele radio vervangen met 2 din radio

Berichtdoor jankoster » za feb 13, 2016 6:35 pm

Hallo Ik heb een hele mooie dubbel dan radio gekocht de pioneer avh-x3700dab. Nu lees ik dit allemaal Ff door en heb ik rond gesnuffeld in me auto maar ik heb tog maar echt 2 stekkers achter auto radio geen iso stekker van de canbus!!
Dit vind ik beetje raar. Al heb ik wel paar extra draden. Op de iso stekkers zitten


Heb dit al eens eerder verteld toen werd er om gelachen!


Maar mijn vraag. Is wie o wie wil mij helpen met het aan sluiten van mijn pioneer.
Black smoke don't mean it's broke :thumbup:
Tuned by JTD PERFORMANCE (Demente)stilo 1.9 JTD.
170 pk 335 Nm.

Gebruikersavatar
Drunzy
Quickpoint
Quickpoint
Berichten: 929
Lid geworden op: do dec 10, 2015 8:51 pm
Kenteken: 75-SP-RG
Carrosserie: 5 Drs MultiWagon
Model: Dynamic
Motor: 1.8 16V (192A4000)
Woonplaats: heerenveen
Vindt dit leuk: 55 keer
`Vind ik leuk` ontvangen: 178 keer

Re: Hoe originele radio vervangen met 2 din radio

Berichtdoor Drunzy » za feb 13, 2016 7:14 pm

Het is toch gewoon de 2 stekkers uit je originele radio in de bijgeleverde stekker drukken die weer in je radio en klaar is Kees


Greetz Marten
If cars was a religion my Stilo would be God.


Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 1 gast