Pagina 1 van 1

Gepikeerde Stilo-ist!!

Geplaatst: wo okt 23, 2019 9:30 pm
door xChi
Hallo beste stilo-isten,

Ik ben nieuw op dit forum, kom uit Rotterdam en ben 32 jaar oud.

Ben een trotse eigenaar van de Fiat Stilo Abarth (bouwjaar 2003). Ik heb 2 jaar lang met plezier, passie en volle vermogen gereden!
Nu was de apk ronde aan de beurt gisteren en is mijn schatje zonder blikken en blozen doorheen gekomen. Ik ben daarna van de garage naar huis toe gereden en voor dat ik thuis in mijn straat aankwam is de melding (voor de eerste keer) binnen gekomen: Gearbox Failure en meteen stond die op N. ik heb handmatig weer kunnen schakelen naar 1(pookje vooruit) zonder wat te drukken of iets dergelijks en ben mijn straat ingereden, drukte op mijn rem en de bak sprong weer naar N. Ik wou nu achteruit inparkeren en kwam tot verbazing dat hij niet in zijn R gaat maar een schokkende geluid maakt waardoor heel de auto trilt en meteen de motor afslaat. Ik heb haar weer in haar 1 geschakeld en meteen vooruit ingeparkeerd in een parkeervak.

Vanochtend wou ik dus gaan werken, reed ik mijn straat uit zonder meldingen en net 100m verder bij de stoplicht krijg ik weer de melding Gearbox failure en springt die weer op N. ik heb weer rem ingedrukt en de pook naar voren geschoven heel soepel naar zijn 1 en ik kon weer rijden bij de 2de stoplicht springt die weer op de N zodra ik mijn rem te lang ingedrukt houdt. Ik heb de auto maar rustig weer naar huis gereden en hoe langer de auto aan stond hoe moeilijker het werd om te schakelen. (R) achteruit doet het helemaal niet!!

Ik heb haar laten uitlezen vandaag en krijg de foutcode: p1769; aandrijfrelais pomp defect. Ik heb kort vandaag met de Fiat dealer gesproken en vertelde me zo een beetje globaal dat ik uitkom bij de drukbol(accumulator) en dat ik het beste even op een fora kon kijken hoe zij het hebben opgelost?

Nu is mijn Hoofdvraag: Waar is de dichtbijzijnde FSC quickpoint vanaf Rotterdam te vinden? Geen garage durft het aan om te beginnen aan een semi-automaat. Zelfs SMH Tranmissie(erkend versnellingsbak specialist) in schiedam heeft me weg gestuurd.

Mijn excuses voor mijn lange gebrekkige grammaticale onderbouwing. Ik heb dit radeloos getypt met de hoop snel een reactie te ontvangen.

Groetjes Chi

Re: Gepikeerde Stilo-ist!!

Geplaatst: wo okt 23, 2019 10:11 pm
door Schumi
Hoi Chi,

Welkom bij de FSC :thumbup: wij hopen dat je er veel plezier van mag hebben,surf rustig rond op het forum en ontdek wat het voor jou en je Stilo Abarth 2.4 allemaal kan betekenen.

Wij hopen dan ook je snel eens te ontmoeten op een van onze gezellige meetings en/of bijeenkomsten :thumbup:

Ps, dit is alleen een voorstel topic.....verzoek om nu op het forum in de juiste topic je info te halen om zo jouw probleem(en) op te lossen.

Re: Gepikeerde Stilo-ist!!

Geplaatst: wo okt 23, 2019 10:26 pm
door RobertStilo16v
Chi Welkom bij de Stilo Fanaten .....


verder in het forum zullen ze je helpen ..... :thumbup:

Re: Gepikeerde Stilo-ist!!

Geplaatst: do okt 24, 2019 12:03 am
door xChi
kan iemand mij even een korte inleiding geven hoe en waar ik terecht moet voor de oplossing? en of eventueel een overzicht is van de quickpoint in de buurt van rotterdam?

Re: Gepikeerde Stilo-ist!!

Geplaatst: do okt 24, 2019 7:20 am
door japioo
Die foutcode zegt het al.
Deze Fiat dealer kan dat toch makkelijk oplossen ?

Re: Gepikeerde Stilo-ist!!

Geplaatst: vr okt 25, 2019 8:30 am
door JRNYMO
Kaasjager & Drunzy zijn quickpoints
Zitten niet bij jou om de hoek, maar anders inderdaad even naar een fiat dealer.

Re: Gepikeerde Stilo-ist!!

Geplaatst: vr okt 25, 2019 9:24 am
door Schumi
Heren...dit is alleen een voorstel topic... verzoek om op het forum verder te gaan.

Alle posten worden hier nu verwijderd.