Selespeed niet goed

Hier kun je alle vragen stellen over het Selespeed schakelsysteem.
Gebruikersavatar
fgel
Beginner
Beginner
Berichten: 4
Lid geworden op: za jan 13, 2018 6:40 pm
Gegeven waarderingen: 0
Ontvangen waarderingen: 1 keer

Re: Problemen selespeed

Bericht door fgel »

Hallo Mike,

Dan gaan we dat gewoon doen. Alleen jammer dat je geen pomp op voorraad hebt liggen en ik heb niet de optie om eerst de oude eraf te halen en op te sturen helaas. Ik mag het hier in de werkplaats uitvoeren bij mijn werkgever maar dat moet dan wel zaterdag gebeuren i.v.m. ruimtegebrek.

Bedankt voor je terugkoppeling.

Gebruikersavatar
fgel
Beginner
Beginner
Berichten: 4
Lid geworden op: za jan 13, 2018 6:40 pm
Gegeven waarderingen: 0
Ontvangen waarderingen: 1 keer

Re: Selespeed niet goed

Bericht door fgel »

Hoi Mike,

Klopt, dit had Shumi ook al verteld maar omdat ineens de pomp helemaal niet meer draaide had ik het vermoeden dat er misschien ook ergens een losse verbinding zou zitten. Inmiddels is het duidelijk dat dit gewoon de pomp zelf is die draait wanneer hij er zelf zin in heeft als hij op zijn einde is.

Heb een gereviseerde pomp en en nieuwe accumulator besteld en heb inmiddels ook al 2 flesjes originele selespeed olie gehaald. Als alles op tijd binnen is kan ik zaterdag aan de slag en zo niet dan zal dit in de avond moeten gebeuren.

Ik hou jullie op de hoogte.

Bedankt voor het meedenken.

Gebruikersavatar
Pedro
Beginner
Beginner
Berichten: 8
Lid geworden op: do okt 10, 2019 12:19 pm
Registration: 96-ND-KT
Coach type: 3 Drs Hatchback
Model: Abarth Selespeed
Engine: 2.4 20V (192A2000)
Woonplaats: Oosterhout
Gegeven waarderingen: 2 keren
Ontvangen waarderingen: 0

Re: selespeed nog niet goed

Bericht door Pedro »

Wauw dit is voor mij de meest raarste :crazy: oplossing die ik heb gedaan om mijn motor uit de noodloop te krijgen,het GASKLEPHUIS schoonmaken daarnaast begon het electrische gedeelte van de selespeed weer te werken.....wat een genot om alle versnellingen weer voorbij te zien komen N,1,2,3,4,5 :thumbup:
MVG
mark-abarth24 schreef:Beste Softie,

Ik heb dit probleem als is mee gemaakt met een andere forum lid. Die had ook deze symptomen en de oplossing was gasklep reinigen en probleem opgelost. Probeer dit eerst even want hij gooit hem in zijn nood loop als het lampje brand.



Groeten Mark

Gebruikersavatar
Pedro
Beginner
Beginner
Berichten: 8
Lid geworden op: do okt 10, 2019 12:19 pm
Registration: 96-ND-KT
Coach type: 3 Drs Hatchback
Model: Abarth Selespeed
Engine: 2.4 20V (192A2000)
Woonplaats: Oosterhout
Gegeven waarderingen: 2 keren
Ontvangen waarderingen: 0

Re: Selespeed niet goed

Bericht door Pedro »

Helaas toch weer in de noodloop,na dat ik het gasklephuis had schoon gemaakt beetje gefriemel aan de klep zelf, terug gemonteerd en bij alleen het contact om werken de versnellingen wel,daarna motor gestart maar was meteen een onregelmatige start en merkte dat de auto weer in zijn noodloop schoot....moet de gasklephuis opnieuw in geleerd worden? of gewoon een nieuwe bestellen!?
Stekker is wel los geweest van het gasklephuis.....!!!!!
Morgen doe ik weer hetzelfde riedeltje,eens kijken of het dan weer zo gaat.

mvg pedro

Gebruikersavatar
Drunzy
Quickpoint
Quickpoint
Berichten: 972
Lid geworden op: do dec 10, 2015 8:51 pm
Registration: 75-SP-RG
Coach type: 5 Drs MultiWagon
Model: Dynamic
Engine: 1.8 16V (192A4000)
Woonplaats: heerenveen
Gegeven waarderingen: 55 keren
Ontvangen waarderingen: 186 keren

Re: Selespeed niet goed

Bericht door Drunzy »

heb je de auto al eens uitgelezen ?

Greetz Marten
Deze gebruikers waarderen Drunzy voor dit bericht:
Pedro (ma okt 21, 2019 6:36 pm)
Waardering: 14.29%
If cars was a religion my Stilo would be God.

Gebruikersavatar
Pedro
Beginner
Beginner
Berichten: 8
Lid geworden op: do okt 10, 2019 12:19 pm
Registration: 96-ND-KT
Coach type: 3 Drs Hatchback
Model: Abarth Selespeed
Engine: 2.4 20V (192A2000)
Woonplaats: Oosterhout
Gegeven waarderingen: 2 keren
Ontvangen waarderingen: 0

Re: Selespeed niet goed

Bericht door Pedro »

Drunzy schreef:heb je de auto al eens uitgelezen ?

Greetz Marten
Ik ben bij 3 verschillende garages geweest en ze kunnen geen contact met het motormanagement maken dus de overige wel,de laatste garage heeft ook iets met een massa draad geprobeerd je hoort van alles schakelen maar krijgt geen contact.
Er was ook iets met een Can code storing....
Ga nu nog even remlicht schakelaar vernieuwen....
Had ondertussen ook nog contact gehad met mandeno,maar die zeiden dat ze een ECU niet doen coderen,en raden mij Exeminer scan aan.
Mvg

Gebruikersavatar
Schumi
Beheerder
Beheerder
Quickpoint
Quickpoint
Berichten: 5231
Lid geworden op: di apr 23, 2013 12:33 pm
Registration: 68-JT-JV
Coach type: 3 Drs Hatchback
Model: Abarth Selespeed
Engine: 2.4 20V (192A2000)
Woonplaats: Maranello Italie
Gegeven waarderingen: 16 keren
Ontvangen waarderingen: 783 keren

Re: Selespeed niet goed

Bericht door Schumi »

Het is jammer dat je niet mijn advies opvolgt....wat Madeno Racing zegt heb ik je ook geadviseerd...alleen met het MES kun je de Abarth volledig uitlezen...nu ga je wel naar 3 verschillende garages.. maar zeg tegen mijn dat de Fiat dealer (waar je dus moet wezen) te ver weg is...Ik snap dit niet helemaal.


En de ECU opsturen is zonde van je geld dus.... omdat je dit allemaal met het MES kunt doen

Maar vraag dan ook niet om advies om vervolgens wat anders te gaan doen.
============>>> STILO AMR24 STRADALE 200/PK Tuned by Madeno Racing <<<===========

Gebruikersavatar
Pedro
Beginner
Beginner
Berichten: 8
Lid geworden op: do okt 10, 2019 12:19 pm
Registration: 96-ND-KT
Coach type: 3 Drs Hatchback
Model: Abarth Selespeed
Engine: 2.4 20V (192A2000)
Woonplaats: Oosterhout
Gegeven waarderingen: 2 keren
Ontvangen waarderingen: 0

Re: Selespeed niet goed

Bericht door Pedro »

Schumi,met alle respect van de wereld...ik probeer met dat wat ik in mijn macht heb....ik ben gaan rijden met de noodloop ,maar ben bang dat daardoor mijn selespeed pomp stuk gaat of stuk is gegaan ik hoor die niet meer als ik mijn bestuurders deur open maak.
Kan het zo zijn dat als je alleen maar in zijn 2 blijft rijden er teveel druk kan optreden?Waardoor die stuk gaat?
Daarnaast als ik kon rijden had ik mijn stilo allang gebracht naar een kwikpoint.
Ik ben ook bereid om te betalen als er eventueel iemand van dit forum langs kan komen om mijn stilo uit te kunnen lezen.... uiteraard met koffie en gebak.
Wat betreft de Fiat garage...ja die zit 10 kilometer verder op,en penning 16 maar goed zal ze morgen bellen voor een offerte.
En bij deze respect voor de tijd en energie die jullie hier op het forum met zijn allen insteken.
Mvg

Gebruikersavatar
Drunzy
Quickpoint
Quickpoint
Berichten: 972
Lid geworden op: do dec 10, 2015 8:51 pm
Registration: 75-SP-RG
Coach type: 5 Drs MultiWagon
Model: Dynamic
Engine: 1.8 16V (192A4000)
Woonplaats: heerenveen
Gegeven waarderingen: 55 keren
Ontvangen waarderingen: 186 keren

Re: Selespeed niet goed

Bericht door Drunzy »

ooit aangedacht om zelf een uitleeskabel aan te schaffen
en Mes te kopen ben je ongeveer 60 euro kwijt en kun je hem zelf uitlezen scheelt je enorm veel geld en is geen overbodige luxe

greetz Marten
Deze gebruikers waarderen Drunzy voor dit bericht:
bberg (di okt 22, 2019 1:03 pm)
Waardering: 14.29%
If cars was a religion my Stilo would be God.

Gebruikersavatar
Michellexxj
Beginner
Beginner
Berichten: 2
Lid geworden op: do mar 05, 2020 8:25 pm
Registration: 43-LJ-DN
Coach type: 5 Drs Hatchback
Model: Abarth Selespeed
Engine: 2.4 20V (192A2000)
Woonplaats: Gorinchem
Gegeven waarderingen: 0
Ontvangen waarderingen: 0

Fiat stilo 2.4 Selespeed schakelt niet

Bericht door Michellexxj »

Mijn fiat schakelt soms wel en soms niet.
Na wat tikken op de pomp bij de versnellingsbak olie deed hij het meestal wel weer.
Nu komt hij helemaal niet meer in zijn 1 en begint dus in zijn 2.
Bij remmen tot stilstand slaat hij soms weer in zijn neutraal en kan ik weer niet schakelen.
Weer wat tikken op de pomp en hij rijdt weer.
Ik krijg verder geen foutmeldingen van de auto zelf, ik heb hem nog niet uitgelezen.

Iemand een idee wat dit kan zijn?

Plaats reactie