Pagina 1 van 1

Brommend geluid en foutmelding.

Geplaatst: vr jul 21, 2017 10:58 pm
door LeonSnellenberg
Beste leden,

Sinds gisteren heb ik een brommend geluid onder de motorkap, wanneer ik de auto uitschakel gaat het nog even door. Mijn gevoel zegt dat dit de pomp is. Even na het opmerken van het geluid kreeg ik ook gearbox failure in het scherm. Bij de deur openen hoor je de pomp netjes zoals altijd. Tijdens stationair draaien hoorde ik datzelfde geluid af en toe, om de 10-15 seconden ofzo, maar nu hoor ik achter elkaar de hele tijd dat geluid met maar een halve seconde ertussen. Ook gaat die soms uit zichzelf in de N als die uit zichzelf van de 2 naar de 1 heeft geschakeld bij het tot stilstand komen.

Ik hoop dat iemand hetzelfde gehad heeft en weer wat dit is want ik word er meteen heel bang van.

Ik heb ook een geluidsopname van het geluid deze kan ik via whatsapp wel sturen als iemand gewild is mij te helpen.

0683434296

Alvast heel erg bedankt.

-Leon

Re: Brommend geluid en foutmelding.

Geplaatst: zo jul 23, 2017 10:23 pm
door Marex
Tijd voor een ander drukbolletje, even de oliedruk uitlezen met mes.
Niet te lang mee wachten anders sta je straks stil. :-(
Groeten marc..

Re: Brommend geluid en foutmelding.

Geplaatst: ma jul 24, 2017 7:15 pm
door LeonSnellenberg
Oliedruk is uitgelezen door de Fiat dealer, variabel tussen 40 en 60 bar druk dus wel goed. Auto gaf wel de storing van de Snelheidsmotor.

Re: Brommend geluid en foutmelding.

Geplaatst: ma jul 24, 2017 7:28 pm
door Marex
Dat de pomp zo goed als aan blijft is niet goed, hij gaat pas aan als de druk onder de 45 bar zakt, en dat doet hij alleen maar na veel schakelen. Je kunt met mes realtime zien wat de druk is, en als ik het zo lees zal het bij jou tijdens het schakelen tussen de 10 en 70 bar zitten en das nie goed :-(
Hij houd zijn druk niet constant doordat in de drukbol het membraam kapot is. ( tis gewoon een druktank uit je cv installatie maar dan in het klein )
Als je zelf geen uitlees progje hebt is er misschien iemand bij jou in de buurt die je kan helpen (je mag ook naar zaandam komen :-) )
Groeten marc..

Re: Brommend geluid en foutmelding.

Geplaatst: do aug 10, 2017 10:24 pm
door LeonSnellenberg
Na het vervangen van de drukbol en de sensoren bleek toch dat het wat anders was. Gok maar op de pomp gewaagd en dat bleek de boosdoener. Schakeld weer als een zonnetje.