Stilo reageert niet op pook (schakelt wel via computer)

Hier kun je alle vragen stellen over het Selespeed schakelsysteem.
Gebruikersavatar
Renier
Beginner
Beginner
Berichten: 66
Lid geworden op: za nov 15, 2014 12:20 pm
Kenteken: 66-JL-BV
Carrosserie: 3 Drs Hatchback
Model: Abarth Selespeed
Motor: 2.4 20V (192A2000)
Woonplaats: Eindhoven
Vindt dit leuk: 3 keer
`Vind ik leuk` ontvangen: 6 keer

Stilo reageert niet op pook (schakelt wel via computer)

Berichtdoor Renier » vr nov 02, 2018 9:23 pm

Beste forumleden,

Een aantal jaar geleden heb ik mijn Stilo van een nieuw druklager voorzien in de bak, omdat deze lek was. Sindsdien startte de wagen helaas niet meer en kon ik de Selespeed ook niet opnieuw inleren i.v.m. foutcode in de diagnosesoftware, zolang heeft de wagen aan de kant gestaan in een loods.

Recent heb ik met behulp van Dennis en zijn software het zo ver gekregen dat de auto weer loopt en het inleer 'traject' af kunnen maken, de auto schakelt dan ook keurig netjes door alle versnelling heen. Helaas reageert deze echter totaal niet op het bedienen van de pook of de flippers, waardoor er nog steeds niet meer gereden kan worden.

Iemand enig idee wat dit kan zijn? Of misschien iemand die relevante elektrische schema's heeft die ie zou willen delen?

Gebruikersavatar
kaasjager
Forum moderator
Forum moderator
Quickpoint
Quickpoint
Berichten: 1211
Lid geworden op: vr mei 10, 2013 8:19 pm
Kenteken: 13-JL-ZZ
Carrosserie: 3 Drs Hatchback
Model: Abarth Selespeed
Motor: 2.4 20V (192A2000)
Woonplaats: Amersfoort
Vindt dit leuk: 73 keer
`Vind ik leuk` ontvangen: 134 keer

Re: Stilo reageert niet op pook (schakelt wel via computer)

Berichtdoor kaasjager » vr nov 02, 2018 9:51 pm

Heb je storingen in de ecu staan?
En schakelt de auto wel als je hem via de computer schakelt(dus niet de inleerprocedure)?

Gebruikersavatar
Renier
Beginner
Beginner
Berichten: 66
Lid geworden op: za nov 15, 2014 12:20 pm
Kenteken: 66-JL-BV
Carrosserie: 3 Drs Hatchback
Model: Abarth Selespeed
Motor: 2.4 20V (192A2000)
Woonplaats: Eindhoven
Vindt dit leuk: 3 keer
`Vind ik leuk` ontvangen: 6 keer

Re: Stilo reageert niet op pook (schakelt wel via computer)

Berichtdoor Renier » za nov 03, 2018 6:43 pm

kaasjager schreef:Heb je storingen in de ecu staan?
En schakelt de auto wel als je hem via de computer schakelt(dus niet de inleerprocedure)?


Dankjewel voor je reactie!

Hoe kan ik hem laten schakelen los van de inleerprocedure? Ik gebruik MultiEcuScan. Nu je het zegt stond er inderdaad een foutcode voor het toerental van de bak in, ik heb toen de sensor hiervan vervangen, alleen heeft dat helaas geen resultaat geboden. Die sensor was voor dat de druklager kapot ging ook geen probleem, maar wie weet dacht ik. Misschien eens de bedrading hiervan nalopen? Heeft iemand hier misschien een schema van?

Gebruikersavatar
kaasjager
Forum moderator
Forum moderator
Quickpoint
Quickpoint
Berichten: 1211
Lid geworden op: vr mei 10, 2013 8:19 pm
Kenteken: 13-JL-ZZ
Carrosserie: 3 Drs Hatchback
Model: Abarth Selespeed
Motor: 2.4 20V (192A2000)
Woonplaats: Amersfoort
Vindt dit leuk: 73 keer
`Vind ik leuk` ontvangen: 134 keer

Re: Stilo reageert niet op pook (schakelt wel via computer)

Berichtdoor kaasjager » za nov 03, 2018 7:24 pm

Welke storing staat er in dan(code)?
Of is hij nu weg?
Je kan bij de parameters kijken of je pook wel signaal doorgeeft.
Moet je even in de lijst kijken, en dan kijken of er wat veranderd wanneer je probeert te schakelen met de pook.

Gebruikersavatar
Renier
Beginner
Beginner
Berichten: 66
Lid geworden op: za nov 15, 2014 12:20 pm
Kenteken: 66-JL-BV
Carrosserie: 3 Drs Hatchback
Model: Abarth Selespeed
Motor: 2.4 20V (192A2000)
Woonplaats: Eindhoven
Vindt dit leuk: 3 keer
`Vind ik leuk` ontvangen: 6 keer

Re: Stilo reageert niet op pook (schakelt wel via computer)

Berichtdoor Renier » zo nov 04, 2018 10:26 am

kaasjager schreef:Welke storing staat er in dan(code)?
Of is hij nu weg?
Je kan bij de parameters kijken of je pook wel signaal doorgeeft.
Moet je even in de lijst kijken, en dan kijken of er wat veranderd wanneer je probeert te schakelen met de pook.


Volgens mij stond ie er nog in maar moet eerlijk zeggen dat ik het niet meer weet, ik zal eens kijken en die dingen proberen, dankjewel!

Gebruikersavatar
Renier
Beginner
Beginner
Berichten: 66
Lid geworden op: za nov 15, 2014 12:20 pm
Kenteken: 66-JL-BV
Carrosserie: 3 Drs Hatchback
Model: Abarth Selespeed
Motor: 2.4 20V (192A2000)
Woonplaats: Eindhoven
Vindt dit leuk: 3 keer
`Vind ik leuk` ontvangen: 6 keer

Re: Stilo reageert niet op pook (schakelt wel via computer)

Berichtdoor Renier » wo nov 28, 2018 11:34 pm

Hij herkend inderdaad het signaal van de pook, daar gaat het dus niet mis. Als ik de foutcode van die toerental sensor in de bak wis dan probeert ie ook te schakelen als ik de pook bedien maar het lijkt alsof het hem gewoon niet lukt op de een of andere manier. Druk is ruim boven de 40 bar.

Wel is het bij een eindelijns controle gelukt om door alle versnellingen heen te gaan, dus dat het iets mechanisch is lijkt me uitgesloten.

Vraag me ook af of er bij het opnieuw aansluiten van de kabels niet iets mis is gegaan, want er zitten op die plek meerdere zelfde stekkers.





Bedankt voor het meedenken!

Gebruikersavatar
kaasjager
Forum moderator
Forum moderator
Quickpoint
Quickpoint
Berichten: 1211
Lid geworden op: vr mei 10, 2013 8:19 pm
Kenteken: 13-JL-ZZ
Carrosserie: 3 Drs Hatchback
Model: Abarth Selespeed
Motor: 2.4 20V (192A2000)
Woonplaats: Amersfoort
Vindt dit leuk: 73 keer
`Vind ik leuk` ontvangen: 134 keer

Re: Stilo reageert niet op pook (schakelt wel via computer)

Berichtdoor kaasjager » do nov 29, 2018 9:59 am

Het klinkt alsof er ergens een stekker verkeerd zit.
Ik zou dat eens goed nalopen allemaal.

Heb je alleen het druklager vervangen of ook de koppeling?

Gebruikersavatar
Renier
Beginner
Beginner
Berichten: 66
Lid geworden op: za nov 15, 2014 12:20 pm
Kenteken: 66-JL-BV
Carrosserie: 3 Drs Hatchback
Model: Abarth Selespeed
Motor: 2.4 20V (192A2000)
Woonplaats: Eindhoven
Vindt dit leuk: 3 keer
`Vind ik leuk` ontvangen: 6 keer

Re: Stilo reageert niet op pook (schakelt wel via computer)

Berichtdoor Renier » do nov 29, 2018 10:07 am

kaasjager schreef:Het klinkt alsof er ergens een stekker verkeerd zit.
Ik zou dat eens goed nalopen allemaal.

Heb je alleen het druklager vervangen of ook de koppeling?


Alleen het druklager, koppeling was nog super.

Heb je misschien schema's zodat ik het na kan lopen? Of foto's? Misschien dat ik een keer kan kijken bij een andere Abarth hoe alles hoort.

Gebruikersavatar
Schumi
Beheerder
Beheerder
Quickpoint
Quickpoint
Berichten: 5069
Lid geworden op: di apr 23, 2013 12:33 pm
Kenteken: 68-JT-JV
Carrosserie: 3 Drs Hatchback
Model: Abarth Selespeed
Motor: 2.4 20V (192A2000)
Woonplaats: Maranello Italie
Vindt dit leuk: 16 keer
`Vind ik leuk` ontvangen: 758 keer

Re: Stilo reageert niet op pook (schakelt wel via computer)

Berichtdoor Schumi » do nov 29, 2018 10:09 am

Misschien ook slim om de drukbol (zwarte-bol op de afbeelding) te vervangen..en je ventielen schoon te maken "let dan op dat je de ventielen niet verwisselt" ;)
Afbeelding
============>>> STILO AMR24 STRADALE 200/PK Tuned by Madeno Racing <<<===========

Gebruikersavatar
kaasjager
Forum moderator
Forum moderator
Quickpoint
Quickpoint
Berichten: 1211
Lid geworden op: vr mei 10, 2013 8:19 pm
Kenteken: 13-JL-ZZ
Carrosserie: 3 Drs Hatchback
Model: Abarth Selespeed
Motor: 2.4 20V (192A2000)
Woonplaats: Amersfoort
Vindt dit leuk: 73 keer
`Vind ik leuk` ontvangen: 134 keer

Re: Stilo reageert niet op pook (schakelt wel via computer)

Berichtdoor kaasjager » do nov 29, 2018 10:55 am

Schumi schreef:Misschien ook slim om de drukbol (zwarte-bol op de afbeelding) te vervangen..en je ventielen schoon te maken "let dan op dat je de ventielen niet verwisselt" ;)
Afbeelding



Zeker ook de stekkers op de ventielen niet verwisselen.
Schema van de bedrading heb ik niet zo 1,2,3 liggen.

Mike


Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 1 gast